Kartoffelbåde

Fastelavnsboller

Kan virkelig godt lide gammeldags fastelavnsboller – og denne opskrift er super god. Cremen flød ikke ud af en eneste bolle 🙂
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift http://sofiesblog.looklab.dk/index.php?s=Fastelavnsboller
Men jeg synes ikke der er noget værre end at ælte smør i mel, så jeg har ændret lidt i opskriften.

12 store/16 små

1,5 dl mælk
50 gr gær
150 gr usaltet smør
2 spsk sukker
400 gr mel

Creme:
2 æg
3 spsk sukker
3 spsk mel
3 dl skummetmælk
1 vanillestang

Flormelis

Lun mælken og rør gæren ud. Smelt smøren og hæld i gæren. Tilføj sukker og ælt melet i lidt af gangen. Dejen skal være blød og smidig.
Stil til hævning i 30 min

Imens laves cremen. Kom alle ingredienserne i en gryde. Vanillestangen flækkes og både vanille og stangen kommes i gryden. Kog op under omrøring (rør godt da det nemt brænder på)
Stil til afkøling.

Rul dejen ud på et bord. Skær i firkanter og læg en spsk creme i midten. Foldes sammen og stilles til hævning i 30 min.

Bages ved 200 grader i 15 min.
Afkøl og kom glasur på.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelbåde