Fastelavnsboller

Knækbrød

Jeg laver faktisk de her knækbrød en gang om ugen, så har jeg nemlig til mellemmåltider, og risikerer ikke at spise alt muligt som man ikke må. De mætter godt og ikke mindst smager godt.
60 gr mandler
60 gr hasselnødder
30 gr solsikkekerner
50 gr græskarkerner
50 gr hørfrø
180 gr rugmel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 tsk groft salt
1 dl rapsolie
3,5 dl vand
Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Rør sammen og tilføj olie og vand. Prøv med lidt vand af gangen, indtil det passer.
Hvis du skulle have en surdej, er det en fordel at bruge 1 dl surdej og 2,5 dl vand.
Fordel dejen på 2 bageplader. Læg et stykke bagepapir både under og over. Brug en kagerulle til at fordele dejen. Man kan også bare bruge en ske, men det er nemmere med en kagerulle. Skær ud i firkanter med en pizzaskærer.
Bages ved 180 C i 20-25 min.
Køles af på en kagerist og knækkes i stykker.
MEGET sunde knækbrød som mætter meget.
Mandler er gode for forbrændingen, indeholder vitamin E og blodtryksnedsættende mineraler
Hasselnødder indeholder B-vitamin, vitamin E, kalcium, magnesium og kalium.
Solsikkekerner indeholder sunde fedtsyrer og er gode for immunforsvaret
Græskarkerner indeholder et stort antal mineraler
Hørfrø har et højt kostfiberindhold
Lyder sundt, ik 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller