Minty spring

A Piece of Heaven

Chokolade-cheesecake

Bund:
250 gr digestive kiks
125 gr usaltet smør

Creme:
4 æg
2 spsk sukker
3 dl piskefløde
400 gr flødeost
100 gr mørk chokolade
100 gr hvid chokolade
6 blade husblas
Tørrede hindbær

1. Kom kiksene i en pose og knus dem med kagerullen eller lign.
2. Smelt smørret og rør det sammen med kiksene
3. Pres massen i madringe og sæt i køleskabet
4. Del æggene i blommer og hvide (brug evt. pastauriserede)
5. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse
6. Pisk æggehviderne stive i en anden skål
7. Pisk fløden til flødeskum
8. Kom skiftevis æggehviderne, flødeskummet og flødeosten i æggeblommerne og vend forsigtigt sammen. Del cremen i 2 skåle
9. Smelt den mørke og hvide chokolade hver for sig oven vandbad
10. Tilsæt den hvide chokolade den ene del af cremen og mørk chokolade i den anden
11. Kom husblassen i koldt vand i 5 min. Pres vandet ud og kom i en gryde til det smelter.
12. Hæld halvdelen af husblassen i cremen med mørk chokolade langsomt. Rør forsigtigt rundt imens. Gør det samme med den hvide chokolade
13. Kom den mørke creme over kiksebundene og stil i køleskabet i 30
min. Rør jævnligt rundt i den hvide creme imens, så det ikke størkner
14. Herefter hældes den hvide creme over.
15. Stil på køl i et par timer inden servering (eller natten over)

Jeg anrettede det i madringe, men man kan også bare bruge en stor rund form. Pynt med tørrede hindbær (jeg ledte længe efter dem, men fandt dem i kop & kande)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minty spring