Kartoffelsalat

Grillet oksemørbrad med gulerodspuré, grillede peberfrugter og kartoffelfondant



Oksemørbrad:
Marinade:
1 dl rødvin
3 spsk brun farin
2 spsk sød chilisauce
En smule balsamicoeddike
4 fed hvidløg
SaltMariner mørbraden i rødvin og krydderier. Lad den stå og trække i køleskabet – gerne en dags tid.
Steges på grillen i ca. 45 min

(Stegetermometeret skal vise ca. 60 grader)
Placer en foliebakke i midten af grillen med lidt vand i. Kullene lægges ude i siderne.
Kødet ligges på risten i midten (eller i en stegholder, hvis man har det).
Lad den hvile 15-20 min inden servering.
Kartofler:
Brug mellemstore kartofler.
Skrælles og koges en smule.
Brug en udstikker til at lave dem runde. Køb her – jeg brugte den mindste størrelse
Pensl med olie, drys salt og peber på.
Stil på en bageplade og bag ved 200 C i ca. 30 min.
Giv dem evt. en lille smule grill til sidst, så overfladen bliver brun.
Gulerodspuré:
Skræl og kog nogle gulerødder (ca. 3 stk. til 8 personer)
Kog dem helt møre, det tager ca. 45 min.
Skær i mindre stykker.
Blendes med stavblender og en klat smør.
Smag til med salt og peber.
Kom i en sprøjtepose og anret på tallerkenen.
Grillede peberfrugter:
Skyl peberfrugterne, tør af og pensl med en smule olie.
Læg på en rist i ovnen og grill ved 200 grader til de er helt sorte – vend dem undervejs.
Når de er blevet helt sorte, kan du nemt pille skrællen af.
Serranoskinke:
Steg serranoskinken på en tør pande.
Tag dem af lige inden de bliver sorte. De må gerne få en del varme, men vær klar til at vende dem.
Læg dem imellem 2 stykker køkkenrulle og pres sammen. Så bliver de helt sprøde som bacon og kan smuldres over tallerkenen.
Pynt med karve, brøndkarse, kørvel mv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffelsalat