Urtepottebrød

Kanelsnegle med karamel

Denne kanelsnegl er den bløde slags – ikke som de der tørre snegle man får hos bageren, der falder fuldstændig fra hinanden. En snegl skal være blød og have godt med fyld.

Jeg har gjort fyldet en smule karamel-agtigt. Det smager stadig mest som det almindelige fyld, men med et tvist af karamel, som jeg synes fungerer super godt.

6 stk.

1 dl mælk
25 gr gær

Lun mælken og rør gæren i

40 g smør

1 spsk sukker
1 knivspids salt
1 æg

Smelt smørret og rør smør, sukker, salt og æg i dejen

225 g hvedemel
Ælt melet i, til dejen hænger sammen, men stadig er blød
Stil til hævning i 1 time

Kanel/karamelfyld:

30 gr smør
55 gr. brun farin
1/4 dl mælk

Kom smør, farin og mælk op i en gryde.
Kog op så sukkeret smelter og tag af varmen

50 gr flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 tsk kanel
Sigt de tørre ingredienser i farinen.
Stil på køl i minimum 15 minutter, så det tykner eller til dejen er færdig med at hæve

Drys bordet godt med mel.
Rul dejen ud til en firkant.
Fordel karamel/kanelfyldet på dejen.

Rul sammen – den må gerne være lidt tyk, opskriften er jo kun til 6 stk.
Skær i 6 dele og sæt dem side om side i en rund metalform eller lignende.

Bag ved 200 grader i 15 min.

Ps: Jeg bagte dem i en rose-silikone-form som denne, for at give den en fin form.


4 kommentarer

  • Rikke

    Mig og min veninde, der begge er ivrige bagere og går på kokkeskole, formåede at ødelægge den opskrift totalt – og vi har ingen anelse om hvordan! Kan du hjælpe?
    Dejen var meget, meget klistret, selvom vi tilsatte lidt mere mel. Så lod vi den hæve og gav den lidt mere mel, men den var stadig al for klistret og vi endte med at smide det hele op i et tærtefad, i en stor pærevælling – som smagte meget godt xD

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Hej Rikke. Det lyder mystisk. Jeg har ikke umiddelbart noget bud på, hvorfor det gik galt. Jeg mener, at jeg har lavet sneglene 2-3 gange, hvor det er gået fint. Hvis jeg får tid her i juleferien, vil jeg prøve at lave dem igen og se, om der er noget i opskriften, som skal rettes til.
      Det er altid noget, at det endte med at smage godt i sidste ende, så det ikke var helt spildt arbejde 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Det blev skåret ud i slices og spist. Ikke dårligt, men ikke lgie det resultat vi ville. Dejen hævede heller ikke voldsomt meget, selvom den stod to timer i en lun stue, tæt ved radiatoren.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Hej Rikke

      Nu gik der pludselig 4 måneder inden jeg fik prøvet denne opskrift af igen. Beklager 🙂
      Du havde ret i, at der skulle mere mel i, men ikke mere end 50 gram, så hængte dejen fint sammen. (det er nu rettet i opskriften)
      Mængden af mel kan jo variere en del efter meltype, mener det er noget med proteinindholdet. Jeg bruger altid tommelfingerreglen: Kom mel i indtil dejen hænger sammen og stop så.
      Jeg håber, du har mod på at prøve igen, næste gang der skal laves kanelsnegle 🙂

      Mvh. Michela

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Urtepottebrød