Kitchen Favorites

Hyldeblomstsirup

Hyldeblomster smager bare godt i det meste. Jeg plukkede en masse blomster og lavede det til en sirup, så jeg kan bruge det videre i kager, is og alt muligt andet.
Giver ca. 400 ml sirup
En bærepose hyldeblomster (ja jeg har ikke antallet, men fyldte bare en pose)
1 liter vand
5 dl økologisk rørsukker
Citronsaft
Atamon
Kog vandet sammen med sukkeret, så det opløses.
Tilsæt hyldeblomsterne og lad det trække i køleskabet i mindst et døgn.
Sigt blomsterne fra og tilsæt en smule citronsaft.
Lagen koges nu i en gryde, til det bliver til sirup.
Mit kogte i 2-3 timer. Bemærk – det bliver tykkere når det kommer på køl, så det må stadig gerne være lidt mere flydende en sirup normalt er, når du sætter det på køl.
Skyl et glas i atamon og hæld siruppen på.
Ps: Man kan faktisk også godt bare koge vand, sukker og hyldeblomstsaft ind til en sirup.
Så er det squ da sommer 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kitchen Favorites