Jordbærtærte med hyldeblomstmousse

Hyldeblomstis

Nu er det ikke så tit, at jeg praler af mig selv – men hold nu kæft en god is, jeg har fået bikset sammen her. Den er cremet, frisk og sød på én gang og er lige ved at tro, det er den bedste is, jeg nogensinde har smagt.. I hvert fald denne sommer. Og så er den tilmed helt vildt nem at lave. Tror jeg fylder fryseren kun med denne is. Helt op!
1 dåse kondenseret mælk
5 dl skummetmælk
1 tsk vaniljesukker
2 spsk hyldeblomstsirup – se opskrift her
Det hele blandes bare sammen. Nu skal du enten stille det hele på køl i 12 timer, eller også skal du bare opbevare mælke-dåsen i køleskabet, så er det jo allerede klar. Køres på ismaskine, til ismaskinen bibber og dermed er færdig, den har en softice-konsistens. Sæt i fryser et par timer og den er klar. Nemmere bliver det vist ikke at lave hjemmelavet is. Man skal selvfølgelig lige have en ismaskine, så er det også helt og aldeles slut med købeis.
Hvis du nu ikke lige har overskuddet til at lave din egen hyldeblomstsirup (eller det er uden for sæson), så kan man også bruge hyldeblomstsaft – det kræver bare en lidt større mængde. Måske 1 dl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærtærte med hyldeblomstmousse