Kalvemørbrad

Hvid chokoladekage med brombær

Kender du det, at nogle gange er det som om at ALT skal foregå med 110 i timen og man vågner nærmest om morgenen med en puls, som er alt for høj, fordi man allerede her ved, at man slet slet ikke kan nå dagens program. Sådan har det været her de sidste 3 uger, uden nogen form for pause, hvilket resulterede i lidt influenza-symptomer. Men det er nu ret smart, at kroppen selv kan sige stop, når man ikke selv formår det. Så har bloggen altså fået lidt ferie i mellemtiden – det har den vel også godt af:) Men nok om det..
Forleden bagte jeg en hvid chokoladekage med brombær. Kagen er ret bastant i det, men ikke det-knaser-næsten-mellem-tænderne-sød. Toppingen er lavet ligesom man laver flødebolleskum. Det fungerer altså bare godt, når man har topping på kager.
320 g hvedemel
50 g smør
110 g brun farin
4 æg
2,5 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
150 g hvid chokolade
150 g blåbær
Ælt hvedemel og smør sammen med hænderne. Det skal blive til smulder og der må ikke være smør-klumper. Tilsæt brun farin.
Pisk æg, sukker og vanilje sammen til en luftig masse.
Smelt chokoladen (over vandbad eller i mikroovn). Vend melet i æggemassen sammen med chokoladen.
Hæld dejen i en rund form.
Fordel brombærrene over dejen. Pres dem en smule ned i dejen.
Bag ved 175 grader varmluft i ca. 45 min.
Topping:
1 dl vand
75 g glykose
125 g sukker
3 æggehvider
Vand, glykose og sukker kommes i en gryde. Kog op til det er 117 grader varmt. Du bliver nødt til at have et sukkertermometer.
Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sukker i en tynd stråle i, mens der stadig piskes. Kom på kagen med det samme.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kalvemørbrad