Ravioli

Pull-apart bread

En kombi af franskbrød, æblekage og kanelsnegl – det kan kun blive godt.
Og det blev det.
1,5 dl mælk
30 g gær
60 g smør
2 æg
50 g sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
530 g hvedemel
Mælken varmes.
Gæren røres i.
Tilsæt smeltet smør (eller brug Kærgården Steg og bag – det er nemmere)
Æggene røres i.
Tilsæt sukker, salt og vaniljesukker.
Tilsæt melet lidt af gangen. Dejen skal samle sig, men stadig være smidig.
Lad dejen hæve 1 time.
Fyld
Smør
100 g sukker
2 spsk kanel
1 stort æble
Dejen rulles ud på et meldrysset bord. Ikke alt for tynd – og pas på det ikke hænger fast i bordet.
Smelt smør og pensl ud over. (Eller ty til Kærgården igen)
Sukker og kanel blandes sammen og drysses over dejen.
Æblets skrælles og skæres i små tern. Drysses også over.
Nu skal dejen skæres.
Skær først på langs, så du får nogle lange strimler.
Strimlerne lægges ovenpå hinanden.
Derefter deles dejen på tværs.
Håber billederne giver mening.
Nu har du nogle firkantede stabler, som ligges på højkant i din brødform.
Fordel dejen i 2 forme. Jeg fik altså et stort og et lille brød.
Skal vi ikke bare kalde det lille brød for bonus?
Bages i 35-40 min ved 180 grader varmluft.
Ud over at det er super fint ud, så smagte det altså super godt.
Tror den er bedst varm – altså på samme måde som en kanelsnegl er bedst i lun tilstand, men også sagtens kan spises kold.
Det bliver ikke sidste gang jeg bager det.
Og når det nu faktisk hedder “Pull-apart-bread”, så er det jo altså et brød.
Og ikke kage.
Selvom det kunne minde om det.
Men lad os kalde det et brød – det lyder sundere.
Og dermed helt lovligt.Jeg mener – der er jo også frugt i.

På gensyn
/Michela

1 kommentar

  • TIP: Du kan også lave det som madbrød. Kom ikke sukker i dejen, og lidt mindre mel. Skift kanel og sukker ud med krydderier./Michela

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ravioli