Pull-apart bread

PAS PÅ!

… der kommer en snebold. Lige ind i munden. Haps.

og en til.. og en til.. ups! Men de smager bare godt..

Jeg fik en ide den anden dag. En ide om at lave en lille hvid snebold med kokos.
Nu er de væk – hver og en forsvandt i en fart. Men pyt – for jeg sidder nu tilbage med stor stolthed og en stor portion ros fra smagsdommerne. Og det er mindst ligeså godt.

Må advare på forhånd – det er ikke under kategorien mad-på-5-minutter.
Det er dog under kategorien yndlings-julekonfekt.

Ca. 40 styks

Du skal bruge:
200 g kokosmel
1 dåse kondenseret mælk

De to ting røres sammen og sættes på køl i en times tid.

50 g hasselnødder
25 g mørk eller lys chokolade (jeg brugte lys, men der er helt frit valg)

Rist hasselnødderne ved 200 grader varmluft i 8 minutter.
Herefter skal de blendes – ikke for meget, det skal være grove stykker.
Chokoladen smeltes over vandbad og røres sammen med hasselnødderne.
Sæt på køl 1/2 time

Nu skal de bare formes til kugler. Det er noget fedtet stads, derfor gjorde jeg således:
1. Klip et lille stykke vitawrap. Ca. 10×10 cm.
2. Læg en lille smule af kokosmassen herpå og pres flad. Lad og sige det skal fylde ca. 2,5 cm i diameter.
3. Kom en smule af hasselnøddemassen ind i midten. Du skal ikke bruge ret meget.
4. Kom igen kokosmasse ovenpå/udenom, så du nu har hasselnødderne inde i midten.
5. Fold vitawrap sammen og rul til en kugle mellem hænderne.
6. Fold ud igen. Stil over til siden.
7. Gentag 39 gange

300 g hvid chokolade
150 g kokosmel
(Hav gerne mere på lager, hvis det ikke skulle slå til.)

Smelt den hvide chokolade over vandbad.
Kom kokosmelet i en skål.

8. Nu vendes kokos-kuglerne først i den hvide chokolade og herefter i kokosmelet med 2 skeer.
9. Stil på plade/skærebrædt/hvad-du-nu-har og på køl til chokoladen størkner.

Hvis det lyder svært/besværligt så har jeg nok skrevet for meget. Det er det jo ikke.
Men det tager tid.

Til gengæld er de mega gode. Tror helt sikkert jeg skal lave dem igen inden jul.
2 gange.
Nej 3.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pull-apart bread