Bryllupskage – trin for trin
Sådan laver du en fondantkage – trin for trin
Så fik jeg også prøvet at lave en bryllupskage – tjek 🙂
Jeg har hørt, at kagen var et stort hit.
Den er faktisk nem at lave – du skal ikke være bange for at gå igang.
Men det tager tid. Jeg brugte ca. 8 timer på kagen.
Håber du kan bruge denne trin for trin guide.
Først lidt praktisk værktøj:
1. Kagerulle til udrulning af fondant. En fondantkagerulle er bedre – men dyr
2. Kagering – i stor størrelse, til den nederste bund
3. 2 stk kageforme – Det er vigtigt du har 2 stk.
4. Fondant. Køb det her
5. Paletkniv – til opsmøring af kagen.
6. Gitter – til at lave mønster på siden af kagen. Køb her
7. Form – til at lave blomster. Køb her
8. Lille pensel – til blomsterne. Kan købes billigt i Søstrene Grene
9. Pastafarve. Til blomsterne. Køb her
10. Pizzaskærer – til at lave lige kanter, når fondanten skal skæres til.
11. Spartel – til at løfte kagen
Til 40 personer
25 æg
Deles i hvider og blommer
Pisk hviderne helt stive
500 g sukker
Piskes sammen med æggeblommerne
375 g hvedemel
375 g kartoffelmel
5 tsk bagepulver
Røres sammen
250 g hasselnødder
Blendes og blandes i melet.
Vend nu melet i æggeblommerne.
Vend til sidst hviderne i dejen.
Kom godt ned i bunden.
Fordel i 1 stor kagering og 2 almindelige runde kageforme.
Bages ved 175 grader varmluft.
Den store bund skal have ca. 1 time.
Almindelige forme skal have ca. 40 min.
Køl bundene af og flæk dem i 3 dele.
Skær toppen af, så den er så godt som flad.
Tobleronecreme:
5 dl fløde
Piskes til flødeskum
400 g Toblerone
Smeltes og køler lidt af
Vendes i piskefløden
Hyldeblomstcreme:
750 g græsk youghurt
400 g flødeost (brug philadelphia)
150 g flormelis
6 spsk hyldeblomstsaft
Blandes sammen
Fordel først hyldeblomstcremen på den nederste bund. Læg en bund ovenpå.
Kom tobleronecreme over. Kom den øverste bund på.
Lad det stå i formene og samle sig natten over.
Tag kagerne ud af formene og skær dem til, hvis det er nødvendigt.
(Det er sikkert kun den øverste, der skal være mindre)
Fjern den overskydende creme med en ske, så du ikke har noget creme ned af siderne.
Smørcreme:
500 g usaltet smør
Lad det stå på køkkenbordet og blive blødt
800 g flormelis
Røres sammen med smøren med en stor ske
2 tsk vaniljeekstrakt
10 spsk meget varmt vand
Tilsættes. Pas på med vandet – tag lidt af gangen.
Rør sammen til en tyk creme.
Smør kagen op med smørcremen.
Giv blot kagen et lag over det hele og stil på køl i ca 20 min, så smørret størkner.
Smør et ekstra lag ovenpå. (Gem lige 2 klatter smørcreme til senere brug)
Jeg brugte ca. 1 kg fondant, men jeg vil stærkt anbefale, at du har lidt mere på lager.
Jeg kan anbefale at se denne video
Når alle 3 lag har fået fondant på, skal kagen samles.
Kom en klat smørcremen på toppen af den nederste og sæt det midterste niveau ovenpå
– så er du sikker på at den står fast.
Gentag og sæt den øverste kage på.
Hvis du har denne udstikker+gummidims er det meeega nemt at lave fine blomster.
Rul fondanten ud som før.
Brug udstikkeren og pres sammen med gummi-dimsen.
Smelt en lille smule hvid chokolade.
Kom en lille bitte klat chokolade bag på blomsterne og sæt dem fast på kagen hele vejen rundt.
Hvis blomsterne skal have lidt farve som mine, gør du således:
Kom en smule pastafarve i en skål.
Bland op med en smule vand.
Dyp penslen i vandet.
(pas på du ikke får for meget på penslen – brug evt. noget køkkenrulle til overskydende farve)
Pensl på blomsterne.
Indfarvning af fondant
(hvis du foretrækker ensfarvede blomster)
Tag en klat fondant.
Lav en hul i midten og kom en smule fondant i (du kan altid komme mere farve i)
Rul sammen og ælt, ælt, ælt
Rul ud som før og lav blomster.
Du kan evt. sætte en sukkerperle ind i midten.
Dyp den meget forsigtigt i den smeltede hvide chokolade og placer den i midten.
Hvis ikke du er så fingernem, så brug en pincet.
Placér 3 farvede blomster øverst på kagen.
Sæt topfiguren i midten og lav to hjerter til den anden side.
Topfigurer kan købes her
Smelt en lille smule mørk chokolade.
Lav et kræmmerhus af bagepapir. Se fx her hvordan du gør
Lav 2 hjerter (og måske et par i reserve) og stil på køl til de størkner.
Sæt dem fast på kagen med lidt flydende chokolade.
Nu er hele kagen faktisk færdig.
Stil den på køl og tag den gerne ud en times tid før servering.
Jeg håber virkelig, du kunne bruge denne guide.
Har du nogen kommentarer?
Spørgsmål?
Kom endelig med dem 🙂
HOLD DA OP! HILKEN KAGE! Rigtig flot lavet.