Gulerodssuppe

Sådan laver du godt brød

Det handler om dejen.
GlutenprøveHer er mine bedste tip

1. Spar på melet
Kom melet i lidt af gangen, når du ælter, og så snart dejen hænger sammen, så stop med melet. For meget mel gør brødet tørt. Dejen må gerne være ret klistret når den skal hæve, bare den hænger sammen.

Så kan du altid komme godt med mel på bordet, hvis du skal forme boller eller andet.


2. Ælt længe

Grunden til, at dejen skal æltes, er at der skal dannes gluten. Når der dannes gluten bliver dejen elastisk. En elastisk dej kan danne luftbobler. Luftbobler er lig med godt brød.

Jeg ælter ofte min dej i 20 minutter. Og jeg bruger altid min røremaskine. Fordi det er det nemmeste. Start med at ælte langsomt til dejen er blandet sammen og skru så op på fuld styrke resten af tiden.


3. Glutenprøven

Din dej er først æltet færdigt, når den kan bestå glutenprøven.
Du tager en lille klump dej og strækker den ud imellem fingrene. Den skal kunne strækkes så meget, at dejen næsten er gennemsigtig som på billedet. Hvis den kan det, er dejen æltet færdig. Hvis den går i stykker, skal den æltes lidt mere.


4. Hæv længe

Jeg har bedst erfaring med, at dejen hæver natten over i køleskabet. Så får dejen bedre tid til at lave de der fine luftbobler. (Husk at dække skålen med et låg eller fugtigt viskestykke)


5. Høj varme

Bag dit brød ved 250 grader og brug en bagesten. Giv hellere brødet lidt for lang tid end for lidt. Så får du en mere sprød skorpe.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodssuppe