Ris a la mande kage

Pandekager

 photo PANDEKAGER-1_zps8fc22b30.jpg

Har du hilst på fru Bodil Storm?Hun er ret aktiv, ikk.

Mon det i virkeligheden er Bodil Kjær, som er blevet sur over, at Lille Per ikke har taget hende med til Julebal i Nisseland i år? Det tror jeg.

Når vi nu skal holde os inden døre, så kan vi jo lige så godt tilbringe tiden i køkkenet.
Jeg har planer om at bage verdens bedste vaniljekranse.
Dem må du se en anden dag.

Indtil da, kan du lave de her pandekager.
Så er det faktisk ret hyggeligt, at det stormer sådan udenfor.

 photo PANDEKAGER-2_zps2803b97b.jpg

Tynde pandekager ca. 10 stk:

150 g hvedemel
1 spsk sukker
Bland mel og sukker i en skål.

4,5 dl skummetmælk
3 æg
50 g Kærgården steg og bag
Rør mælken i melet. Kom æggene i et af gangen. Tilsæt til sidst smørret og pisk sammen.

Steg pandekagerne på en pande med smør.
Dejen er ret flydende, så den fordeler nemt sig selv på panden.

 photo PANDEKAGER-3_zpsf11d0c26.jpg

Karameliserede æbler (til 4 personer):

2 æbler
Skræl æblerne og skær dem i mindre stykker

6 spsk sukker
Smør
Kanel
Smelt sukkeret på en pande og tilsæt en klat smør.
Vend æblerne i sukkeret i 2-3 minutter.
Stil på køl

En håndfuld hasselnødder
Rist hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 6 min.
Hak dem i grove stykker.

Anret pandekagerne med 2 kugler vaniljeis, drys med en smule kanel, top med karameliserede æbler og drys med hasselnødder.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ris a la mande kage