Verdens bedste vaniljekranse - og de 3 hemmeligheder bag

Ris a la mande is

og ikke bare frossen ris a la mande – det ville være lidt for nemt
 photo RISALAMANDEIS_zps8ea349ed.jpg

Min weekend har stået på shopping (men kun til mig selv), julefrokost, snapsesang, gamle gymnasievenner, ondt i håret, æbleskive-hygge og alt derimellem.

I går var jeg til den årlige julefrokost med den gamle gymnasie-klike og er en smule ramt i dag, men det var en perfekt mulighed for endelig at få set lidt tv-julekalendere i dag.

Efter min ris a la mande kage, har jeg eksperimenteret lidt videre og lavet ris a la mande is.
Hvis du nu har en stor portion i overskud fra julefrokosten, så lav det sidste til is.

 photo RISALAMANDEIS-2_zpsf1bc9f2c.jpg

Ris a la mande is
1 1/2 – 2 liter

200 g grødris
Lidt vand
1 l sødmælk
Lav først risengrød. Kom en smule vand i en gryde sammen med grødris. Kog op. Tilsæt sødmælken og rør rundt, indtil det koger. Skru ned for varmen og lad det stå med låg på i 45 min – rør rund en gang imellem. Køl risengrøden lidt af.

2 vaniljestænger
6 spsk sukker
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom dem i risengrøden sammen med sukkeret.
 photo RISALAMANDEIS-4_zps0ac1f487.jpg

1 dåse kondenseret mælk

3 dl skummetmælk
Kom mælken i risengrøden

200 g hvid chokolade
Hakkes groft og røres i ris a la manden

Jeg forsøgte at køre isen på min ismaskine, men da der begyndte at komme røg ud af ørerne på den, stoppede jeg. Jeg har også bare en billig ismaskine, så måske din kan, men i virkeligheden var det slet ikke nødvendigt. Du kan blot smide den på frys.

 photo RISALAMANDEIS-3_zpsaf6b64af.jpg

Mandler
Hak lidt mandler og drys på toppen

Husk – når man laver is med kondenseret mælk bliver det ret hårdt, så tag det op 30-45 minutter før servering.

   

5 kommentarer

  • Lækkert.. Tak for opskriften:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det her må jeg prøve! Det lyder vildt lækkert og måske en ris ala mande min bedre halvdel ville spise (læs: han kan ikke lide flødeskum).
    BTW, super lækkert præsenteret med de lilla flag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Mange tak. Jeg håber, den falder i god jord hos din mand 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena Nielsen

    Ville godt høre om du har forslag til risalamente uden mandler hvad kan man bruge istedet for mandler? Svigerdatter Har allergi overfor mandler, nødder og æbler? Men elsker risalamente ville godt lave noget til hende lækre ooskrifter du/i laver på forhånd tak håber du kan hjælpe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Lena. Jeg har ikke umiddelbart noget forslag. Jeg spiser den selv uden mandler – sådan kan jeg bedst lide den, så der behøver måske ikke være noget i stedet for mandlerne.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste vaniljekranse - og de 3 hemmeligheder bag