Mød mine bedste venner

3 slags aioli

 photo AIOLI-1_zps002bc651.jpg

Jeg har på mystisk vis tømt hele mit mandel-lager.
Måske det havde noget at gøre med min saltmandelafhængighed?

Så måtte jeg jo få en ny afhængighed.
Det blev så aioli.
Det kan man nemlig (også) spise til alt.
(Man = jeg)

Men senere i dag drager jeg til Tyskland.
Billige-øl-og-mandler-landet.
Så jeg kan få fyldt depoterne op.

Men hvis jeg får min elskede saltmandler lavet igen, forsvinder min aioli-afhængighed så?
Det håber jeg.
Folk er begyndt at gå i en stor bue uden om.
Fordi jeg lugter af hvidløg.

Måske fortsætter begge afhængigheder.
Måske får jeg endda opsnappet et par nye dernede.
Sådan noget som kæmpe-Rittersport og gigant Nutella.

Ih altså. Hvorfor kan jeg da ikke bare være sådan én, der synes at broccoli smager mindst lige så godt som chokolade?

 photo AIOLI-2_zps96ebae38.jpg

Klassisk aioli (ca. 2 dl):

4 æggeblommer
Ca. 130 ml rapsolie
2 fed hvidløg
Salt
Kom æggeblommerne i en skål.
Hæld rapsolie i skålen i en tynd tynd stråle mens du pisker.
Bliv ved med at piske og tilsætte olie, til du synes, aioli’en er tyk nok.

Pres 2 fed hvidløg og rør i aioli’en.
Smag til med salt.

 photo AIOLI-3_zpsc1a2f08e.jpg

Chiliaioli:

1 tsk sambal oelek (eller anden chilipasta)
Rør sambal oelek i den færdige aioli.
Ca. 1 tsk pr. dl aioli

Grøn aioli:

En håndfuld krydderurter
Skyl og hak krydderurterne og rør i aioli’en.

 photo AIOLI-5_zpsc157872f.jpg

Den nemme & hurtige:

2 dl mayonnaise
2 fed hvidløg
Pres hvidløget og rør i mayonnaisen. Voila

 photo AIOLI-4_zpsddbd26cc.jpg

   

1 kommentar

  • Poul

    Når du spiser en god buket hvidløg vil der opstå en kemi mellem hvidløg og persille som nedbryder lugten. Glæd dig til, at vennerne ikke går udenom mere.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mød mine bedste venner