Ærtepandekager
8 mystiske madvarer
– som jeg ikke forstår
I supermarkedet støder jeg nogle gange på madvarer, hvor jeg tænker: “Hvem køber det?”
Jeg kan slet ikke forstå det i mit hoved.
Det er sådan noget som:
Fedt med løg Ad med ad på. Jeg tror, man skal være meeeget gammel, hvis man kan lide det.
Smørbar torskerogn Her undrer jeg mig bare – hvorfor skal den nu kunne smøres?
Frossen hamburger Er aftensmaden så reddet? Jeg foreslår en frysepizza eller McD i stedet.
Romcookies Nej tak.
Hakkebøffer, spaghetti, forloren hare og hvad de nu ellers kommer på dåse.
Fydaføj tænker jeg.
Gule ærter i plastic-pølse-indpakning. Klamt.
Vinblade i saltlage Jeg kan ikke engang google mig frem til, hvad formålet er med dem.
Jaka bov burde være aflivet for længst
Mangler jeg noget på listen?
Jeg har lavet
Små ærtepandekager med tomatsalat
og de er allerede et hit. Både som frokost, aftensmad eller en forret.
Ærtepandekager, 15 små
175 g frosne ærter
Varm ærterne og blend med stavblender.
250 g ricottaost
2 store æg
1/2 dl olie
Salt
Pisk ost, æg, olie og en smule salt sammen.
Rør sammen med ærtepureén.
25 g parmesan
100 g mel
Riv parmensan’en og rør i dejen sammen med melet.
Varm en pande op og steg små pandekager.
Dejen er ret tyk, så du bruger 2 skeer til at sætte dem af på panden og pres lidt flade.
Tomatsalat, 4 pers
8 store tomater
2 poser mozzarella (a 125 g)
2 modne avocado
1 stor håndfuld basilikum
Skær tomaterne og mozzarellaosten i skiver.
Den avocadoen og skær i skiver.
Læg skiverne skiftes og drys med basilikum.
Kan de laves uden mel?