Man ved, man er en foodie, når…
Man ved, man er en foodie, når…
(en foodie er en amatørkok – sådan cirka)
… man læser kogebøger på ferien
… man kan blive dybt ulykkelig, hvis en ret går i vasken
… man pludselig opdager at man slet ikke læser mode- eller livsstilsmagasiner mere.
Kun madmagasiner
… man glæder sig til Foodfestival som andre glæder sig til Roskilde Festival
… man har 5 minutter i overskud og tænker “Hvad kan jeg nå at lave af retter på 5 minutter?”
… man står i køkkenet til kl. 1 om natten en fredag aften fordi ambitionerne er løbet løbsk
… man hellere vil besøge gårdbutikker end en tur i Djurs Sommerland
… man laver skitser af anretninger
Kan du kende dig selv? 🙂
Jordbærdessert på 15 minutter
Lige for tiden er der gået inflation i at lave nemme og hurtige retter hjemme hos mig.
Denne dessert er super nem.
Til 8 personer
5 dl fløde
Pisk fløde til skum
500 g mascarpone (2 bægre)
Rør mascarpone i fløden. Måske du lige skal bruge elpiskeren i 5 sekunder, bare til mascarponeklumpen er nemmere at røre i.
1 bakke jordbær
2 tsk vaniljesukker
3 spsk sukker
Rens jordbærene og skær i mindre stykker.
Rør jorbær, vaniljesukker og sukker i fløden.
100 g kyskager
200 g makroner
Knus kyskagerne og makronerne.
Fordel dem over jordbær-fløde blandingen – men gør det først lige inden servering.
Du kan sagtens lave den dagen før eller om formiddagen – bare vent med makron-kyskageblandingen.
Jeg havde den med som dessert i picnickurven.
Haha. I gamle dage bestod stakken også af en del andre magasiner, når jeg holdte hyggestund for mig selv, i bibliotekets bladafdeling – nu kommer der kun mad og boligblade med over (.. sidstnævnte er jo også propfuld af opskrifter ;-))
– Anne