Gigant kanelsnegl

Den nemmeste Cheesecake

 photo CHEESECAKE-3_zps93ecb0e1.jpg

Godaften.

Der er KÆMPE forskel på cheesecake, hvis du spørger mig.
Ih hvor kan man blive skuffet, når man bestiller cheesecake.
Den kan være grynet, kedelig, tør, snasket eller bare til grin.

Måske skyldes min kritiske smag, at jeg er vokset op med denne her cheesecake.
Det er nemlig verdens bedste opskrift.

Den perfekte smag. Den perfekte konsistens.
Og så er den bare super nem at lave.

Jeg har fået lagt en del kage på bloggen, på det sidste.
Tror du egentligt, at jeg spiser kage flere gange om ugen?
Sikkert!

Det kan jeg nu godt forstå, men jeg vil gerne lige slå fast, at det gør jeg altså ikke.
Jeg bager aldrig en kage til os selv – bare sådan.
De kommer med på jobbet. Til fødselsdag. Til gæster. Og sådan rundt omkring.

Jeg har nogle aftensmads-opskrifter planlagt. De kommer snart 🙂

 photo CHEESECAKE-2_zpsfd50c054.jpg

Verdens bedste cheesecake

125 g blødt smør
200 g Digestive (ikke light)
Kom kiksene i en pose og knus med en kagerulle.
Bland godt sammen med den bløde smør. Brug klør fem.
Kom i bunden af en springform og brug en spartel til at presse overfladen med.

200 g Philadelphia (ikke light)
40 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Røres godt sammen

2,5 dl piskefløde
Pisk fløden til flødeskum og vend sammen med ostecremen.
Fordel på kiksebunden.

Stil på køl

 photo CHEESECAKE-4_zps9e607067.jpg

Topping:

2 blad husblas
Lægges i koldt vand

1,5 dl solbærsaft
Kom i en gryde og varm op. Det skal ikke koge.
Når det begynder at dampe, presser du vandet fra husblassen og kommer op i gryden.
Rør rundt og tag gryden af varmen.
Stil på køl til det tykner.
Dryp saften i en spiral på overfladen af kagen. Træk en træpind igennem for at lave hjerte-effekten.

TIP: Du kan også bare ligge et lag solbærmarmelade over kagen. Det er lidt nemmere. Og det gør jeg normalt.

   

19 kommentarer

  • Den opskrift vil jeg helt sikekrt prøve! Nævnte for et par veninder allerede i formiddags at jeg havde enormt lyst til cheesecake og jeg havde scrollet pinterest tynd for en god opskrift. Uden succes… Men jeg tror dig når du siger den er god og den er virkelig godt præsenteret!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor ser den bare lækker ud! Den må jeg prøve 😉
    hvilken str form har du brugt?
    – Anna
    anna-mad.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Uh, har aldrig set en opskrift hvor det har været med flødeskum.. Bliver den ikke hurtig sød i smagen? Eller er det bare mig der er tosset med syrlige cheesecakes? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er normalt ikke så pjattet med flødeskum, men jeg synes, det fungerer fint her og den er ikke for sød 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vamilla

    Hvor lang tid skal den på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

    Den ser super lækker ud. Jeg skal have kage med fredag aften, og er lidt tidspresset – vil den kunne holde sig hvis den bliver lavet onsdag aften? Eller skal den laves fredag eftermiddag i stedet? :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej. Jeg vil mene, den godt kan laves onsdag, hvis det passer bedst.
      Men hvis du har mulighed for at lave den fredag, er det nok optimalt, når der nu er fløde i. Den er ret hurtig at lave, så du skal heldigvis ikke bruge en masse tid på det, hvis det bliver fredag eftermiddag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Jeg har nu lavet denne kage flere gange, og den er simpelthen SÅ god og nem! Jeg har eksperimenteret lidt, og det smager fantastisk med lidt reven citronskal i cremen. Og så kan jeg altså ikke få de hjerter til at fungere, så jeg hælder bare hele herligheden udover kagen, hvilket ser mega flot ud og smager lækkert!! Bedste cheesecake jeg endnu har lavet og smagt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Har haft lyst til cheesecake i flere dage, og faldt så over den her opskrift og den har reddet min dag 😍 mums hvor er den skøn 👏

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannie

    Hej. Lyder som lækker og nem kage 😊. Hvis man vælger at hælde marmelade på, skal der så husblas i marmeladen? Mvh jeannie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

    Hvor længe skal den stå på køl før den er klar ? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gigant kanelsnegl