Den perfekte culotttesteg

Gigant kanelsnegl

 photo KANELSNEGL-1_zps0c1341f1.jpg

Skal vi dele en kanelsnegl?

Sætningen får pludselig en helt ny betydning, når sneglen har denne størrelse. 🙂

Den er super nem at lave og du får en blød, lækker snegl.

 photo KANELSNEGL-7_zps108c1e06.jpg

2,5 dl mælk
25 g gær
Lun mælken og rør gæren i

75 g smør
75 g sukker
500 g hvedemel
Smelt smørret og kom det i mælken sammen med sukker og mel.
Ælt godt igennem – lad gerne røremaskinen stå og køre i ca. 15 minutter til dejen slipper.
Dejen skal være sammenhængende men meget blød.

Stil dejen til hævning i 45 minutter.
Lav fyldet imens.

Fyld:

125 smør
100 brun farin
125 muscovadosukker
3 spsk kanel
Smelt smøret og rør sammen med brun farin, sukker og kanel.
Stil på køl mens dejen hæver.

 photo KANELSNEGL-2_zps129ffaa6.jpg

Rul dejen ud.
Ca. 35×70 cm.
Fordel fyldet og rul sammen.
Lav et snit på langs af pølsen, så den deler sig i to.
Rul den ene pølse sammen i en pande og den anden i forlængelse af.
Lad hæve i 45 minutter.

Bag ved 170 grader varmluft i 30 minutter.

Flormelis
Lunken vand
Lav en glasur og kom på kagen, når den er kold.

 photo KANELSNEGL-3_zps0601bfb0.jpg

 photo KANELSNEGL-5_zpsf07bfb8b.jpg

Følg mig på Instagram: @byguldahl

 photo KANELSNEGL-6_zpsd38c1176.jpg

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den perfekte culotttesteg