Den nemmeste Cheesecake

Spicy fiskefrikadeller og lynstegt spidskål

 photo FISKEFRIKADELLER-1_zps8e76306c.jpg

9 ting som vi ikke havde forudset da vi købte hund

– men som er hverdag nu

1. Hvis sætningen indeholder “gå” eller “spise”, slår vi helt automatisk over i engelsk

2. Det er lige meget om man får sat vækkeuret til eller ej. Mango kan selvfølgelig klokken og hun skal nok vække os lige præcis på minuttet.

3. Man køber en hårtørrer til 1.700,-! Til sin hund!

4. Ordene “plads”, “vent”, “gå ordentligt”, “stille”, og 17 andre, betyder faktisk præcis det samme: “Så lad for helvede være med at trække din møgkøter”.
Og når remsen har kørt på repeat 5 gange, hiver man bare i halen.

5. Man bliver ikke engang overrasket, når man finder godbidder i den ene lomme og lorteposer i den anden lomme af sin habitjakke, på vej til en fest.

6. Jeg har mere styr på Mangos cyklus end min egen 🙂

7. Man bliver dagligt sparket og nevet – af sin hund.

8. Folk på gaden smiler så pænt og siger “hvor er hun flot”. Det er først når de spørger “Må vi røre?” at jeg ved, det ikke er mig, de snakker om.

9. Det er helt normalt at gå tur på to ben. Altså os begge to. Vi har bare mødt en kat tidligere på turen.

 photo FISKEFRIKADELLER-2_zps62eda323.jpg

Jeg har lavet
Spicy fiskefrikadeller og lynstegt spidskål
og det er virkeligt nemt og super sundt.
Det er også ret stærkt, men du kan bare spare lidt på chili’en, hvis du ikke er til stærk mad.

30-35 små frikadeller

500 g fiskefars
1/2 chili
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 tsk sambal oelek (de fleste supermarkeder har det)
1 æg
Salt og peber
Olie til stegning
Træpinde
Hak chilien og rør det hele godt sammen.
Lav små frikadeller med 2 skeer og steg på panden.
Sæt på pinde.

 photo FISKEFRIKADELLER-3_zpse11c2e31.jpg

Lynstegt spidskål
1 spidskål
3 gulerødder
Spidskålen skæres i tynde strimler og gulerødderne skrælles og rives.

25 g smør
1/2-1 chili
2 fed hvidløg
Varm panden godt op og kom spidskålen og gulerødderne på panden.
Vend rundt med 2 gafler.
Steg i ca. 5 minutter på fuld blus  – tag af når det begynder at tage farve.

Sesam
Drys med sesam

 photo SAMOJEDE_zps93222303.jpg

4 kommentarer

  • Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu har jeg efterhånden staklet mig 1 års tid tilbage på din blog, og bliver simpelthen nødt til at spørge; Hvilket program bruger du til dine billeder? Primært er jeg interesseret i overskrifter/navne på retterne som du sætter på dine billeder. Det ser SÅ godt ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mange tak Louise – og tak fordi du følger med 🙂
      Jeg bruger Adobe Lightroom til at redigere billederne og derefter sætter jeg tekst på i Photoshop. Så det er faktisk lidt omstændigt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nemmeste Cheesecake