Pæretærte
Weekenden er sust forbi og er blevet brugt på at have gæster, tur i Djurs Sommerland, shopping, havearbejde og alt derimellem.
Væk var den i hvert fald.
Jeg fik også lavet en pæretærte – af den nemme slags.
Perfekt for tiden, hvor pærerne er sprøde og friske.
Server den med is eller cremefraiche.
200 g smør
200 g sukker
Smelt smørret og rør sammen med sukkeret
4 æg
Rør æggene i smørret
80 g mandler
Blend mandlerne fint og kom i dejen.
1 tsk bagepulver
250 g hvedemel
Rør bagepulver og hvedemel godt i dejen.
Smør en tærteform og fordel dejen med en ske.
1 stor pære
Vask pæren og flæk på langs.
Skær kernerne i midten ud og smid væk.
Skær pæren i semi-tynde skiver og fordel skiverne på dejen.
Jeg lagde dem i et “stjernemønster” – fra midten og 5 arme ud.
Pres dem en smule ned i dejen.
1 håndfuld hasselnødder
Hak hasselnødderne groft og fordel på dejen.
Bag tærten ved 175 grader i 30-35 minutter
Ingen kommentarer endnu