Madbloggerudfordringen: Nordisk jul

Salt-karameller

 photo SALTKARAMELLER-1_zps96629546.jpg
Jeg er en sucker for karamel.
Og hvid chokolade.

Og når man så laver en kombination, er det ren lykke.

Desværre en kortvarig lykke, for de 54!! styk var væk ret så hurtigt.

Men – det må vel være et godt tegn.

Jeg tæller ned til juleferie og prøver samtidig at bekæmpe den sygdom, som jeg kan mærke er på vej.

Det er nemlig sådan at de sidste 5-6 år har jeg været syg i juleferien. Hvert år.
Efter et efterår med højt tempo siger kroppen bare fra, når den får lov at slappe af.

Spørgsmålet er om det rammer juleaften eller om jeg skal holde endnu et nytår på sofaen.
Jeg æder panodiler i stribevis og drikker dråber, med et falsk håb om at stoppe det på forhånd.

Ligegyldigt hvad, så bliver det fantastisk med en lang ferie – som jeg forhåbentligt kommer til at tilbringe det meste af i køkkenet. Hvor jeg hygger mig allermest.

Hvis du har tid, synes jeg bestemt, du skal spendere din tid i køkkenet med at lave disse karameller.

 photo SALTKARAMELLER-2_zps9c8610c4.jpg

54 stk

250 g hvid chokolade
Smelt chokoladen over vandbad.
Beklæd en 20×20 cm form med bagepapir og fordel chokoladen. Stil på køl.

 photo SALTKARAMELLER-3_zps836dc6bf.jpg

Imens laves karamellen.

60 g smør
125 g rørsukker
1,5 dl piskefløde
0,5 dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker
Kom det hele i en gryde og kog op.
Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 20-25 minutter til temperaturen er 120 grader.
(Hvis ikke du har et termometer, så lad det stå i 25 minutter og når det er godt tykt, er det klar)

Flagesalt
Tag gryden af og lad det det køle i ca. 5 minutter
Hæld over chokoladen, drys med flagesalg og stil på køl igen.

 photo SALTKARAMELLER-5_zps28e1511a.jpg

Efter et kvarters tid, skæres blokken i 54 stykker a 1 x 3 cm

Hvis du ikke får skåret ud, inden karamellen stivner, skal du lige lade den stå i 10 minutter på køkkenbordet, inden du skærer, så karamellen ikke splintres.

 photo SALTKARAMELLER-4_zps0f3d3e85.jpg

   

1 kommentar

  • Marianne Holst

    Uhm de ser godt nok lækre ud. Måske de skal testes. Desværre skal jeg arbejde både den 22 og 23.
    Mht. sygdom, så er min kur masser af varm hyldebærsaft. Det kan altså et eller andet.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madbloggerudfordringen: Nordisk jul