Salt-karameller
Jeg er en sucker for karamel.
Og hvid chokolade.
Og når man så laver en kombination, er det ren lykke.
Desværre en kortvarig lykke, for de 54!! styk var væk ret så hurtigt.
Men – det må vel være et godt tegn.
54 stk
250 g hvid chokolade
Smelt chokoladen over vandbad.
Beklæd en 20×20 cm form med bagepapir og fordel chokoladen. Stil på køl.
Imens laves karamellen.
60 g smør
125 g rørsukker
1,5 dl piskefløde
0,5 dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker
Kom det hele i en gryde og kog op.
Skru ned for varmen og lad det simre i cirka 20-25 minutter til temperaturen er 120 grader.
(Hvis ikke du har et termometer, så lad det stå i 25 minutter og når det er godt tykt, er det klar)
Flagesalt
Tag gryden af og lad det det køle i ca. 5 minutter
Hæld over chokoladen, drys med flagesalg og stil på køl igen.
Efter et kvarters tid, skæres blokken i 54 stykker a 1 x 3 cm
Hvis du ikke får skåret ud, inden karamellen stivner, skal du lige lade den stå i 10 minutter på køkkenbordet, inden du skærer, så karamellen ikke splintres.
Uhm de ser godt nok lækre ud. Måske de skal testes. Desværre skal jeg arbejde både den 22 og 23.
Mht. sygdom, så er min kur masser af varm hyldebærsaft. Det kan altså et eller andet.