Krydstogt i Caribien

De bedste morgenboller

 photo MORGENBOLLER-1_zpswcmivy5n.jpg

 Man kan ikke vinde alle kampe.
Og hvem der henter morgenbrød hos bageren, er én af dem.

Kæresten nægter og det er altså ikke et pige-job. Vel?

Men jeg er heller ikke stor fan af skyr i weekenderne, så her er min løsning.

Fredag aften laver jeg denne dej.
Den er klar på nul-komma-fem og næste morgen skal jeg bare dele den i 18, smide på en bageplade og 20 minutter senere er der luftige, sprøde og ikke mindst velduftende boller klar.

 photo MORGENBOLLER-3_zpstqedp0qj.jpg

18 stk

5 g gær
5 dl koldt vand
Rør gæren ud i vandet

1 dl olie
1 tsk salt
1 tsk sukker
Røres i vandet

300 g durummel (du kan også bruge fuldkornsmel)
350 g hvedemel
Ælt melet i.
Brug en røremaskine og lad dejen ælte i minimum 10 minutter.

Jeg ved godt, du har frygtelig meget lyst til at komme mere mel i, men stol på mig.
Bliv ved med at ælte – og så snart den har sluppet kanterne, stopper du.

Dæk skålen med et viskestykke og lad den stå på køkkenbordet til næste dag.

 photo MORGENBOLLER-2_zps6whpmkcn.jpg

Næste morgen:

Drys godt med mel på et bord.
Hæld dejen ud på bordet. Den er meget blød, men det er meningen.

Vend den hurtigt på bordet, ved at bøje siderne ind over midten.

Du må IKKE ælte dejen.

Brug en kniv til at skære stykker af dejen og sæt 18 boller fordelt på to bageplader.

 photo MORGENBOLLER-4_zpssrjyhf26.jpg
Lad bollerne stå og hæve, mens ovnen varmer op til 250 grader varmluft.

Bages i 20 minutter.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krydstogt i Caribien