Klassiske hvedeknopper
Vi skal lige have én ting på det rene.
Det er rækkefølgen af vigtige helligdage.
1. Juleaften og din fødselsdag (de deler førstepladsen)
2. Nytårsaften
3. Store bededagsaften
4. Første og anden juledag
5. Påsken
Jep, den torsdag er ret så vigtigt.
Den skal tilbringes sammen med familien og der skal spises monster mange HVEDER!
Godt så, så er vi enige om det 🙂
15-16 stk
50 g gær
2,5 dl mælk
Lun mælken ca. 1,5 minut i mikroovnen og rør gæren ud
100 g smeltet smør
2 æg
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
25 g sukker
Røres i mælken
550 g hvedemel
Æltes i dejen lidt af gangen – bare ælt godt igennem indtil dejen er sammenhængene.
Stil til hævning i 1 time.
Kom lidt mel på bordet og vend dejen ud.
Du skal IKKE ælte – blot dele dejen i 16 stykker.
Sæt dem i en høj bageplade med 1-2 cm mellemrum.
Min form var 30 x 19 x 4 cm
Lad efterhæve i 30 minutter.
Bages ved 200 grader varmluft i 18 minutter.
De ser lækre ud 🙂
Det er godt nok aftenen før store bededag, at vi spiser hvederne 😉