Kærnemælkshorn

Klassiske hvedeknopper

 photo HVEDEKNOPPPER-1_zpsokngbzvf.jpg

Vi skal lige have én ting på det rene.

Det er rækkefølgen af vigtige helligdage.

1. Juleaften og din fødselsdag (de deler førstepladsen)
2. Nytårsaften
3. Store bededagsaften
4. Første og anden juledag
5. Påsken

Jep, den torsdag er ret så vigtigt.
Den skal tilbringes sammen med familien og der skal spises monster mange HVEDER!

Godt så, så er vi enige om det 🙂

 photo HVEDEKNOPPPER-2_zpse6nwn03e.jpg

15-16 stk

50 g gær
2,5 dl mælk
Lun mælken ca. 1,5 minut i mikroovnen og rør gæren ud

100 g smeltet smør
2 æg
1 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
25 g sukker
Røres i mælken

550 g hvedemel
Æltes i dejen lidt af gangen – bare ælt godt igennem indtil dejen er sammenhængene.
Stil til hævning i 1 time.

 photo HVEDEKNOPPPER-3_zpsxjkqakjp.jpg

Kom lidt mel på bordet og vend dejen ud.
Du skal IKKE ælte – blot dele dejen i 16 stykker.

Sæt dem i en høj bageplade med 1-2 cm mellemrum.
Min form var 30 x 19 x 4 cm

Lad efterhæve i 30 minutter.

Bages ved 200 grader varmluft i 18 minutter.

 photo HVEDEKNOPPPER-4_zpsioyvmlrl.jpg

4 kommentarer

  • Pernille

    De ser lækre ud 🙂
    Det er godt nok aftenen før store bededag, at vi spiser hvederne 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Skærtorsdag er da en del af påsken? det er dagen før Langfredag.
    Hvederne spises StoreBededagsaften, altså torsdag aften før selve den hellige bededag, hvor bagerne jo også holdt lukket, derfor bagte de aftenen før.
    Men ja hveder skal indtages i store mængder sammen med venner eller familie :heart_eyes:

    (jeg synes dog der skal mere kardemomme i, men ellers lækre og flotte hveder)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Din mor

    Der er inviteret 20 familiemedlemmer er der okay og der er masser af hveder. Vi ses

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kærnemælkshorn