Pure white

Grovboller med surdej

Næsten hver gang jeg laver grovboller, har de svært ved at hæve, fordi jeg helst undgår at komme så meget hvedemel i. Men denne gang lykkedes det endeligt at få nogle store luftige boller. YAY!
Karen er flyttet ind! Hun er sur, lugter og skal hele tiden passes. Ved ikke hvorfor en surdej skal have et navn – sådan er det åbenbart! Måske fordi det er lettere at huske at passe den, hvis den får lidt personlighed.
Jeg har brugt Meyers opskrift på surdej, og man kan klart smage forskel i brødet. Så nu bliver der bagt på livet løs.
10-12 store boller
1 dl. surdej
5 dl. vand
25 gr gær
1 dl. yoghurt (jeg bruger Cheasy vanilje yoghurt)
2 tsk. salt
1 spsk. olie
300 gr. rugmel
100 gr. grahamsmel
400 gr. hvedemel
Rør surdej, vand og gær sammen.
Tilsæt yoghurt, salt og olie.
Tilsæt rugmel og grahamsmel.
Rør hvedemel i lidt af gangen.
Ælt godt i minimum 10. min.
Dejen skal være lidt klæbrig.
Sæt på køl natten over.
Dagen efter formes dejen til boller og hæver 1 times tid.
Bages ved 220 grader i ca. 12 min.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pure white