Cupcakes

Dåbskage

For et stykke tid siden påtog jeg mig opgaven, at lave kagen til en barnedåb.
Man vil jo gerne lave én der smager godt og er flot samtidig, så jeg lover, at den virkelig er testet godt igennem og den blev da også rost.
Jeg har sammensat en guide – step for step – så du nemt selv kan lave den.
Jeg serverede den for 18 personer – og der var rigeligt. Vi havde godt nok også spist en del først, men den kan fint række til 20, måske 25 personer med lidt god vilje.
Arbejdsplan
Torsdag eller fredag: bag bunde
Fredag: Lav fyld og læg kagen sammen
Lørdag: pynt kagen
Søndag: server
Den har faktisk godt af at stå en dags tid, så den sætter sig.
Bunde
10 æg
200 g sukker
150 g hvedemel
150 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver
100 g hasselnødder
Del æggene i hvider og blommer.
Pisk hviderne helt stive.
Pisk ægblommer og sukker sammen til en luftig masse.
Vend melet forsigtig i æggeblommerne.
Blend hasselnødderne og vend dem i.
Vend til sidst æggehviderne i.
Kom i en rund form.
Bages 30 min ved 190 grader.
Lad bundene køle af, og flæk den i 3 dele.
Hyldeblomstcreme
375 g græsk youghurt
140 g flødeost
70 g flormelis
4 spsk hyldeblomstsirup – se opskrift her 
(eller smag til med almindelig hyldeblomstsaft)
2 blade husblas
Røres simpelthen bare sammen.
Læg husblassen i koldt vand i 5 minutter.
Vrid husblassen og kom den i en lille gryde og smelt ved lav varme.
Hældes i hyldeblomstcremen i en tynd stråle, mens der røres rundt.
Smøres på kagen.
Hindbærcreme
3 dl piskefløde
100 g flormelis
150 g hindbær (optøede)
Pisk fløden lidt, så den ikke er helt flydende.
Kom flormelis og hindbær i og pisk godt, til massen er tyk.
Smøres på kagen.
Skum/frosting
2 dl vand
150 g glykose
250 g sukker
6 æggehvider
(Sukkertermometer – nej det kan ikke undværes)
Æggehviderne piskes helt stive
Vand, glykose og sukker kommer i en gryde
Kog op til det rammer 117 grader – her skal du bruge et sukkertermometer, man kan altså ikke gætte sig frem.
Hæld sukkeret i æggehviderne i en meget tynd stråle, mens der fortsat piskes.
Smør på kagen med det samme.
Det stivner som sådan ikke, men bliver til en sammenhængende masse hvis ikke du bruger det med det samme.
Bonusinfo: Glykose er en sirups-agtig masse som kan køber i Bilka, Føtex, Matas og lignende.
Roser
100 g smør
250 g flormelis
3 spsk mælk
Konditorfarve
Pisk smør, flormelis og mælk sammen.
Lidt mere.
Pisk lidt endnu.
Og lidt mere.
Er den lys nu? Så er vi ved at være der.
Tilsæt lidt konditorfarve (pas på – ikke for meget, man kan ikke fortryde)
og pisk igen, til det er ensfarvet.
(Lige en tanke – hvorfor kommer de der konditorfarver i sådan en flaske man skal hælde af? Det er jo kropumuligt at styre, når man kun skal bruge 2 dråber. Kunne man ikke forestille sig, at der sad en lille pipette for enden i stedet?)
Kom massen i en sprøjtpose og sprøjt roser direkte på kagen.
Jeg brugte denne tyl.
Start udefra og ind.
Hvis du gør det modsat (det kan man også) bliver de bare mere flade.
TIP Når du køber tyllere, så køb altid de store.
Jeg har købe en masse små i starten, men bruger dem aldrig. De store er meget flottere.
Så mangler vi kun det sidste pynt.
Jeg dryssede en smule frystetørrede hindbær over og et par spiselige blomster.
Derudover lavede jeg disse flag.
Dem har jeg selvfølgelig også lavet til dig – det var jo en step-for-step guide, ik? 🙂
Sugerørene er fra Bahne. De fås også i blå, lilla og sort (mener jeg)
Dobbeltklik på dette billede og print.
Skær firkanterne ud.
Bøj dem på midten.
Skær den lille trekant ud.
Skriv navnet
Lim spidserne sammen omkring snoren.
Vupti – så er der da vimpler 🙂
Bum. Server.
Håber du kunne bruge denne guide.
Du kan jo også bare lave kagen til en fødselsdag.
Selvom der er mange trin – og det vil der jo altid være ved denne slags kager – så er det ikke så slemt, da du kan fordele arbejdet over flere dage.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cupcakes