Kænguru

{Pastinakchips} Kom bare an Kim!

Bare glem det Kim – dine købechips (hvor posen faktisk består mest af luft) kan bare pakke sammen, for de måler sig slet ikke med mine pastinakchips!

De er nemme at lave og du kan spise dem som almindelig chips, men jeg foretrækker faktisk at bruge dem som topping på kød.

Kender du ikke det, at man får serveret chips til sin hovedret, når man f.eks. får steg?

Faktisk lidt underligt, men det fungerer godt med noget sprødt – denne udgave er en smule mere moderne.

Pastinakker
Rapsolie
Groft salt
Skræl pastinakkerne.
Hvor mange du bruger er helt valgfrit, men 2 stk. giver faktisk ret mange chips.

Nu skal de laves til helt tynde, brede strimler.

Jeg foretrækker at bruge mit mandolinjern, som giver de tyndeste skiver.

Hvis ikke du har sådan ét, så brug bare en kartoffelskræller.

Kom rapsolie i en gryde. Du skal ikke bruge ret meget, bare en lille gryde med ca. 3 cm.
Varm olien op.

Jeg synes, det kørte bedst ved 160 grader, som jeg målte med mit sukkertermometer.
Men altså… du kan sagtens vurdere det på øjemål.

Kom pastinakkerne i – lidt af gangen – og lad dem koge til de begynder at blive lysebrune rundt i kanten.

Tag dem op af gryden og læg dem over på et stykke køkkenrulle.

Drys til sidst med groft salt og server.

Kan sagtens laves dagen før.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kænguru