{Godt nytår} 2013

Cremet Jordskokkesuppe

Jordskokker er egentlig en mærkelig størrelse. En lille knold, som aldrig fik lov at blive en rigtig kartoffel.

Og navnet er heller ikke specielt sexet, men godt smager de – det skal de ha’.

 

4 personer

 750 g jordskokker (en pose)
300 g kartofler
Skræl jordskokkerne og kartoflerne

2 fed hvidløg
ca. 1/2 dl olie
Varm olien op i en gryde og pres hvidløgene og svits et øjeblik

9 dl vand
2 grøntsagsboullionterninger
Tilsæt vand og boullion. Når vandet koger tilsættes jordskokker og kartofler.
Lad dem koge godt møre – det tager ca. 3 kvarter.

Herefter skal suppen blendes.
Jeg brugte bare min stavblender. Wroom wroom. 2 sekunder efter er den fin cremet.

2,5 dl madlavningsfløde
Sæt gryden over på kogepladen igen og tilsæt fløden.
Hvis den er for tynd kan du bare hælde mere vand i.

Smag til med salt og peber.

Jeg pyntede med lidt serranoskinke som var stegt på panden og minder derfor om bacon, men en grøn dusk gør også meget.

Bortset fra en smule madlavningsfløde er det jo sundt.
Og meget mættende, skulle jeg hilse og sige.

Håber I vil prøve den af – det smager meget bedre end ordet “Jordskokkesuppe” antyder…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

{Godt nytår} 2013