{Sund morgenmad} Skyr med hindbær

Gulerodsbrude

Er der nogen af jer, som ved hvor navnet kommer fra? Jeg synes ikke, det giver nogen mening.

Ca. 25 stk

5 dl lunken vand
50 g gær
Gæren røres ud i vandet

1 dl olie
2 spsk sukker
2 tsk salt
100 g grahamsmel
800 g hvedemel
Ingredienserne røres i.
Ælt godt sammen.

Lad hæve i 1 time

 

2 æg
200 g gulerødder
(ca. 3 store)

100 g solsikkekerner
Lav herefter en fordybning i dejen.
Kom æg og solsikkerkerner i.

Riv gulerødderne og kom den i også.
Ælt dejen godt sammen igen.

Dejen bliver lidt specielt. Meget fedtet og blød – det er meningen.

Sæt bollerne af med 2 store spiseskeer på en bageplade.

(Nej, de bliver ikke pænt runde som andre boller)

Bag dem på en bagesten, hvis du har sådan én.

Hvis ikke, så lad bagepladen stå i ovnen, mens den varmer og kom bollerne på en varm plade.

Bages i 13-15 min. ved 230 grader varmluft.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

{Sund morgenmad} Skyr med hindbær