Squashspaghetti med kødsovs

Brændenældepesto og -flutes

Ja de brænder altså stadig. Jeg tjekkede lige – bare for at være sikker.
Det kunne jo have ændret sig.

Jeg tjekkede egentlig ikke med vilje.
2 lag handsker var åbenbart ikke nok.
De s**** blade kan åbenbart gå igennem alt.

Men hvorfor egentlig gå på jagt efter brændenælder?

Tjo… de er faktisk super sunde.

Fyldt med alle mulige vitaminer og halløjsa.

Du skal plukke dem, lige når de kommer.
Og du skal kun tage de friske topskud.

Er ikke helt klar over hvorfor. Noget med, at de er bedst i smagen og indeholder mest af det sunde… bla bla bla..

Pluk nu rigeligt – de fylder ikke så meget senere i processen.

Derefter skyller du dem godt.
Brug en tang eller andet til at vende rundt – ja de brænder altså stadig.

Kog noget vand og hæld ud over.
Av siger brændenælderne.

Og så stikker de ikke mere.

Tak.

Brændenældeflutes:

4 dl mælk
50 g gær
Lun mælken og rør gæren ud

2 store håndfulde brændenælder
Skyldes og skoldes som beskrevet over og snittes.
Rør i mælken.

2 tsk groft salt
100 g grahamsmel
450 g hvedemel
Tilsæt salten og ælt melet i lidt af gangen.

Lad hæve i en lille time.

Del dejen i 2 og form til flutes.

Hæv 30 min.

Bages ca. 20 min. ved 250 grader varmluft.

Brændenældepesto:

2 store håndfulde brændenælder
Behandles som skrevet øverst

1 fed presset hvidløg
50 g pinjekerner
1/2 dl olie
50 g parmesanost
1/2 tsk salt
Blændes med stavblender sammen med brændenælderne.

Opbevares i lufttæt beholder.

Ved du hvorfor brændenælder brænder?

Meget logisk faktisk.
Det er en forsvarsmekanisme.

De smager jo godt, men uden ben, er det lidt svært at stikke af, når man risikerer at blive ædt.
Så brænder man da bare i stedet.

Snedigt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Squashspaghetti med kødsovs