Cremelinser

Bryllupskage – trin for trin

Sådan laver du en fondantkage – trin for trin

Så fik jeg også prøvet at lave en bryllupskage – tjek 🙂

Jeg har hørt, at kagen var et stort hit.

Den er faktisk nem at lave – du skal ikke være bange for at gå igang.

Men det tager tid. Jeg brugte ca. 8 timer på kagen.

Håber du kan bruge denne trin for trin guide.

Først lidt praktisk værktøj:

1. Kagerulle til udrulning af fondant. En fondantkagerulle er bedre – men dyr

2. Kagering – i stor størrelse, til den nederste bund

3. 2 stk kageforme – Det er vigtigt du har 2 stk.

4. Fondant. Køb det her

5. Paletkniv – til opsmøring af kagen.

6. Gitter – til at lave mønster på siden af kagen. Køb her

7. Form – til at lave blomster. Køb her

8. Lille pensel – til blomsterne. Kan købes billigt i Søstrene Grene

9. Pastafarve. Til blomsterne. Køb her

10. Pizzaskærer – til at lave lige kanter, når fondanten skal skæres til.

11. Spartel – til at løfte kagen

Til 40 personer

25 æg
Deles i hvider og blommer
Pisk hviderne helt stive

500 g sukker
Piskes sammen med æggeblommerne

375 g hvedemel
375 g kartoffelmel
5 tsk bagepulver
Røres sammen

250 g hasselnødder
Blendes og blandes i melet.

Vend nu melet i æggeblommerne.

Vend til sidst hviderne i dejen.
Kom godt ned i bunden.


Fordel i 1 stor kagering og 2 almindelige runde kageforme.

Bages ved 175 grader varmluft.

Den store bund skal have ca. 1 time.
Almindelige forme skal have ca. 40 min.

Køl bundene af og flæk dem i 3 dele.

Skær toppen af, så den er så godt som flad.


Tobleronecreme:

5 dl fløde
Piskes til flødeskum

400 g Toblerone
Smeltes og køler lidt af

Vendes i piskefløden

Hyldeblomstcreme:

750 g græsk youghurt
400 g flødeost (brug philadelphia)
150 g flormelis
6 spsk hyldeblomstsaft
Blandes sammen

Fordel først hyldeblomstcremen på den nederste bund. Læg en bund ovenpå.
Kom tobleronecreme over. Kom den øverste bund på.

Lad det stå i formene og samle sig natten over.

Tag kagerne ud af formene og skær dem til, hvis det er nødvendigt.

(Det er sikkert kun den øverste, der skal være mindre)

Fjern den overskydende creme med en ske, så du ikke har noget creme ned af siderne.

Smørcreme:

Man smører kagen op af 3 grunde.
1. Cremen i kagen bliver lukket inde så det ikke trækker ud gennem fondanten.
2. Du får en hvid bund, så man ikke ser kagen gennem fondanten
3. Du kan udglatte og lave en mere lige kage. Hvis du har huller hist og her, fylder smørcremen ud.

500 g usaltet smør
Lad det stå på køkkenbordet og blive blødt

800 g flormelis
Røres sammen med smøren med en stor ske

2 tsk vaniljeekstrakt
10 spsk meget varmt vand
Tilsættes. Pas på med vandet – tag lidt af gangen.

Rør sammen til en tyk creme.

Smør kagen op med smørcremen.

Giv blot kagen et lag over det hele og stil på køl i ca 20 min, så smørret størkner.

Smør et ekstra lag ovenpå. (Gem lige 2 klatter smørcreme til senere brug)

Jeg brugte ca. 1 kg fondant, men jeg vil stærkt anbefale, at du har lidt mere på lager.

Just in case…
 
1. Strø Maizena ud på bordet.
Husk at bruge en si og sørg for at bordet er heelt rent. ALT kan ses på hvid fondant.
Du kan også bruge flormelis, men maizena smager mere neutralt
2. Tag en stor klat fondant 
Giv det 10-15 sek i mikroovnen på fuld styrke. Så er det nemmere at rulle ud.
Ælt sammen.
3. Rul fondanten ud
Jeg foretrækker en meget tynd fondant, men det er smag og behag.
Husk at løfte/vende fondanten flere gange undervejs.
4. Mål kagen
Så du ved hvor stort du skal rulle ud.
Mål siderne og toppen. Hvis siderne fx er 6 cm høje og kagen er 20 i diameter, skal diameteren på fondanten være 20+6+6=32 cm
 
5. Læg fondanten forsigtig på 
og skær kanterne til. Stryg godt rundt om den med hænderne.

Jeg kan anbefale at se denne video

Når alle 3 lag har fået fondant på, skal kagen samles.

Kom en klat smørcremen på toppen af den nederste og sæt det midterste niveau ovenpå
– så er du sikker på at den står fast.

Gentag og sæt den øverste kage på.

Hvis du har denne udstikker+gummidims er det meeega nemt at lave fine blomster.

Rul fondanten ud som før.

Brug udstikkeren og pres sammen med gummi-dimsen.

Smelt en lille smule hvid chokolade.

Kom en lille bitte klat chokolade bag på blomsterne og sæt dem fast på kagen hele vejen rundt.

Hvis blomsterne skal have lidt farve som mine, gør du således:

Kom en smule pastafarve i en skål.
Bland op med en smule vand.

Dyp penslen i vandet.

(pas på du ikke får for meget på penslen – brug evt. noget køkkenrulle til overskydende farve)

Pensl på blomsterne.

Indfarvning af fondant
(hvis du foretrækker ensfarvede blomster)

Tag en klat fondant.
Lav en hul i midten og kom en smule fondant i (du kan altid komme mere farve i)
Rul sammen og ælt, ælt, ælt

Rul ud som før og lav blomster.

Du kan evt. sætte en sukkerperle ind i midten.
Dyp den meget forsigtigt i den smeltede hvide chokolade og placer den i midten.
Hvis ikke du er så fingernem, så brug en pincet.

Placér 3 farvede blomster øverst på kagen.

Sæt topfiguren i midten og lav to hjerter til den anden side.

Topfigurer kan købes her

Smelt en lille smule mørk chokolade.
Lav et kræmmerhus af bagepapir. Se fx her hvordan du gør
Lav 2 hjerter (og måske et par i reserve) og stil på køl til de størkner.

Sæt dem fast på kagen med lidt flydende chokolade.

Nu er hele kagen faktisk færdig.
Stil den på køl og tag den gerne ud en times tid før servering.

Jeg håber virkelig, du kunne bruge denne guide.

Har du nogen kommentarer?

Spørgsmål?

Kom endelig med dem 🙂

13 kommentarer

  • Anonymous

    HOLD DA OP! HILKEN KAGE! Rigtig flot lavet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er den bare fin Michela… du kan da sagtens lave en kage til barnedåb.. 😉 ikk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu har du jo en guide, så du selv kan lave den :)Nej, det kigger vi på når kusinen kommer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super flot kage. Og rigtig fin guide. Den vil jeg vendte tilbage til når engang jeg bliver modig nok til at lave sådan en kage 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak. Det er slet ikke så svært, men det tager lang tid. Jeg håber, du kan bruge guiden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Smuk, smuk kageSøgte på nettet efter bryllupskageJeg skal fejre sølvbryllup, og vil have en sølv-bryllupskage! Vi var meget utraditionelle ds vi blev gift, idet vi havde en bryllupslagkage. Det kendte man ikke rigtig her hvor vi bor. Tror jeg tør kaste mig ud i det nu, efter denne super beskrivelse.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mange tak 🙂 Spørg endelig undervejs, hvis du har spørgsmål, så vil jeg forsøge at svare.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Virkelig god guide ! 🙂

    Har dog lige et spørgsmål;
    Du skriver at dejen skal deles i den store kagering og 2 mindre kageforme.
    Men falder dejen ikke ud af kageringen ?
    Håber du forstår mit spørgsmål 🙂
    Og håber på hurtigt svar 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Tak. Jo, dejen falder let ud af en kagering, med mindre du har en HELT plan bageplade.
      Jeg plejer at folde bagepapiret lidt op omkring kageringen og sætte det fast med lidt tape.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Nielsen

    Super guide 🙂 Kan man først smøre kagen op og putte fondant på, på selve dagen hvor den skal bruges? Jeg er ude efter at lave så meget som muligt inden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Nielsen

    Hov, havde ikke lige gennemlæst det hele. Alt kan laves dagen før. Dejligt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Puk algreen Iversen

    Hvilke str. Bagering og kageform skal man bruge 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremelinser