Gulerodssalat

Mini pæretærter

Når man kommer frugt i kager, bliver de så ikke automatisk sunde?

Det er jeg overbevist om, så jo flere pæretærter du spiser, jo tyndere bliver du.

Helt sikkert.

Hav en super god weekend folkens.

Pæretærterne er perfekt til en kold efterårssøndag, så dem kan du jo altid lave, hvis du keder dig.

18 stk.

Mørdej

240 g blødt usaltet smør
160 g flormelis
3 små æg
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
Rør sammen på en røremaskine.

70 g mandler
500 g hvedemel
Blend mandler fint.
Tilsæt mandlerne og melet til dejen og ælt til en blød samlet masse.

Sæt på køl i minimum 1 time

Creme

100 g sukker
60 g maizena
3 æggeblommer
2 tsk vaniljesukker
7,5 dl mælk
Det hele kommes i en gryde og piskes sammen.
Kog op under omrøring, til cremen bliver tyk.
Tag af varmen.

Nu skal mørdejen rulles ud.

Jeg havde kun en lille klat dej i overskud, så start hellere med at lave et par stykker af gangen, så du er sikker på at dejen rækker.

Tag en klat. Rul en cirkel ud.

Læg dejen i bunden af dine forme. Fjern overskydende dej.

Det er bedst at bruge små tærteforme, men hvis du har en muffinform som denne kan den også bruges.

 

3 pærer
Kanel
Perlesukker
Skræl pærene og skær dem i mindre stykker.
Fordel på dejen.
Drys med lidt kanel

Kom en god klat creme oven på dejen.

Rul lidt mere mørdej og læg på som låg.
Fjern overskyddene dej. 

 Pensl toppen med lidt vand.
Drys med perlesukker

1 håndfuld hasselnødder
Skær hasselnødder i skiver.
(det kan man sagtens med en skarp kniv)

Pynt med hasselnødder på toppen.

Gentag 17 gange mere.

Bages ved 180 grader varmluft i 30 min

Jeg forestiller mig, at opskriften passer fint til én stor tærte, men jeg har ikke testet.

1 kommentar

  • Pernille N.

    Hej 🙂
    Hvor ser de bare lækre ud!
    min overbevisning om sundhed, frugt og kager, er lige det samme 😉

    ved du om tærterne er fryseegnet?

    jeg er alene, og kan derfor ikke spise 18 stk selv, inden de bliver kedelige 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodssalat