Julesmåkager
Når vi nærmer os jul, så er Michela pludselig 5 år igen.
Og jeg glæder mig vanvittigt meget. Hvert år.
Mest til gaverne, men også til den første sne der daler, julelys i alle gaderne, sneboldkamp, kolde aftener med ild i brændeovnen, julepynt i hele hytten på grænsen til Gertrud-Sand-tendenser og selvfølgelig… julebag! I stor stil.
Jeg er startet med disse sprøde mandelsmåkager formet som fine stjerner.
100 g OMA Bagemargarine
270 g sukker
2 tsk vaniljesukker
Bland ingredienserne sammen til en masse
1 dl OMA flydende
Tilsæt OMA flydende og rør godt sammen
270 g hvedemel
1 tsk hjortetakssalt
Bland mel og hjortetakssalt og ælt i dejen.
Stil dejen på køl i ca. 30 minutter
Kom godt med mel på bordet og rul dejen ud.
Ikke for tynd – ca. 3-4 mm.
Tjek undervejs at dejen ikke hænger fast på bordet.
Stik kagerne ud med en stjerne-udstikker.
Du kan jo også bruge et glas, hvis ikke du lige ligger inde med en stjerne-formet udstikker, så bliver de bare runde.
Sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 15 minutter ved 150 grader (alm ovn).
Køl dem af på en bagerist.
Flormelis
Vand
Mandler
Når kagerne er kølet lidt af, kommer du glasur på kagerne.
Hak mandlerne og fordel mandelstykkerne på småkagerne inden glasuren størkner.
TIP: Opbevar småkagerne i en kagedåse, men først når de er heeelt afkølede. Husk at bruge et stykke køkkenrulle under låget. Det gør både at dåsen lukker tæt, men også at køkkenrullet suger fugt, så de ikke bliver bløde.
Når der er glasur på småkagerne, er det en god ide at lægge mellemlægspapir imellem lagene.
Glædelig jul 🙂
Indlægget er sponsoreret af OMA
De ser bare lækre ud:)