Hurtig rødbedesalat

Undskyld!

Helt vildt meget undskyld. Fordi jeg aldrig har vist dig denne kage før.

Hvid chokolademoussekage
Men hver gang jeg har taget billeder, har jeg tænkt:
“Ikke godt nok. Man kan ikke se, hvor godt den smager.”

Jeg ved ikke, om vi helt er der endnu.
Men nu får du den. Dette er nemlig

Min
Yndlings
Kage

Af alle.
Og jeg kan garantere, at den er gennemtestet. Mange gange.
Af både mig og en hel flok forsøgskaniner.

HVID CHOKOLADEMOUSSEKAGE-2Chokoladekagebund

2 æg
250 g sukker
Piskes til en tyk og luftig creme

100 g smør
3 spsk kakao
110 g hvedemel
Smelt smørret og rør det i æggene sammen med kakao og hvedemel.

Smør en rund form og hæld dejen i.
Bages ved 175 grader i 30 minutter.
Lad kagen køle af.

Chokolademousse kageHVID CHOKOLADEMOUSSE

350 g hvid chokolade
Chokoladen smeltes over vandbad

3 æg
Del æggene i blommer og hvide.
Pisk hviderne helt stive.
Æggeblommerne røres i chokoladen – et af gangen.

1 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
Røres i chokoladen.
Det skal have en sirupsagtig konsistens.

3 dl piskefløde
Pisk fløden til flødeskum.

Fløde og æggehvider vendes skiftevis og forsigtigt i chokoladen.

3 blade husblas
Opblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Vrid vandet af, kom husblassen i en gryde med en lille smule vand.
Varm gryden op, så husblassen smelter (pas på – det går hurtigt)

Hæld nu husblassen i chokolademoussen i en tynd tynd TYND stråle.
Samtidig vender du moussen, så husblassen bliver fordelt langsomt.
Det skal gøre ondt i armen – ellers har du hældt for hurtigt.

HVID CHOKOLADEMOUSSEKAGE-4Nu skal chokolademoussen hældes ovenpå kagen i formen.
Det kan være en god ide at løsne kagen inden du hælder moussen i.
Hæld blot moussen over og glat overfladen.
Stil kagen på køl i minimum 2 timer – og gerne natten over.

Pynt med det du har lyst til.
Jeg brugte hakkede hasselnødder og friske brombær.
Når kagen skal serveres, er det en god ide at køre en kniv rundt langs kanten af formen, inden du løsner den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADet er ikke den slags kage, der falder som en bombe i maven.
Jeg vil mene den rækker til 8 personer. Ikke mere – selvom det virker som en stor kage, så kan folk spise overraskende store stykker.
Endnu et bevis på, at dette er verdens bedste kage

8 kommentarer

  • Vidt flotte billeder! Kagen fremstår så lækker, at jeg får lyst til at lave den 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Tak 🙂 Det synes jeg bestemt, du skulle gøre

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hey..
    Moussen blev gelé ved mig i dag, kan du fortælle mig hvad jeg har gjort forkert? 🙂 har selv en teori om at chokoladen var for varm, da jeg kom fløden og de stive æggehvide i…

    – Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Hej Rikke.
      Det har jeg ikke selv oplevet. Når man blander chokoladen og æggeblommerne bliver det en smule grynet, men når mælken kommer i, får det sådan en sirupsagtig konsistens.
      Det kan godt være, at chokoladen har været for varm. Jeg plejer kun lige at varme den, til det er smeltet og ikke mere. Moussen burde blive tyk og blød, men ikke som gele. Jeg håber, den smagte godt alligevel 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Hej. Jeg vil lige høre om du tror man vil kunne fryse kagen ned?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hm.. godt spørgsmål. Chokoladekagen burde sagtens kunne.
      Chokolademousse har jeg aldrig prøvet, men jeg googlede det lige og en del har faktisk frosset chokolademousse, hvor det er gået fint. Jeg tør dog ikke love noget 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Julie

      Tak for svar. Jeg tager chancen 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Nu har jeg haft en fane åben med denne kage i godt 2 uger, og NU skal det være – den skal serveres for den dejligste venindeflok på fredag! 😉

    – Er det pasteuriserende æg du bruger til moussen, eller er det ikke så vigtigt når blommerne røres i den lunkne chokolade?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig rødbedesalat