Undskyld!
Helt vildt meget undskyld. Fordi jeg aldrig har vist dig denne kage før.
Men hver gang jeg har taget billeder, har jeg tænkt:
“Ikke godt nok. Man kan ikke se, hvor godt den smager.”
Jeg ved ikke, om vi helt er der endnu.
Men nu får du den. Dette er nemlig
Min
Yndlings
Kage
Af alle.
Og jeg kan garantere, at den er gennemtestet. Mange gange.
Af både mig og en hel flok forsøgskaniner.
2 æg
250 g sukker
Piskes til en tyk og luftig creme
100 g smør
3 spsk kakao
110 g hvedemel
Smelt smørret og rør det i æggene sammen med kakao og hvedemel.
Smør en rund form og hæld dejen i.
Bages ved 175 grader i 30 minutter.
Lad kagen køle af.
350 g hvid chokolade
Chokoladen smeltes over vandbad
3 æg
Del æggene i blommer og hvide.
Pisk hviderne helt stive.
Æggeblommerne røres i chokoladen – et af gangen.
1 dl mælk
1 tsk vaniljeekstrakt
Røres i chokoladen.
Det skal have en sirupsagtig konsistens.
3 dl piskefløde
Pisk fløden til flødeskum.
Fløde og æggehvider vendes skiftevis og forsigtigt i chokoladen.
3 blade husblas
Opblød husblassen i koldt vand i 5 min.
Vrid vandet af, kom husblassen i en gryde med en lille smule vand.
Varm gryden op, så husblassen smelter (pas på – det går hurtigt)
Hæld nu husblassen i chokolademoussen i en tynd tynd TYND stråle.
Samtidig vender du moussen, så husblassen bliver fordelt langsomt.
Det skal gøre ondt i armen – ellers har du hældt for hurtigt.
Nu skal chokolademoussen hældes ovenpå kagen i formen.
Det kan være en god ide at løsne kagen inden du hælder moussen i.
Hæld blot moussen over og glat overfladen.
Stil kagen på køl i minimum 2 timer – og gerne natten over.
Pynt med det du har lyst til.
Jeg brugte hakkede hasselnødder og friske brombær.
Når kagen skal serveres, er det en god ide at køre en kniv rundt langs kanten af formen, inden du løsner den.
Det er ikke den slags kage, der falder som en bombe i maven.
Jeg vil mene den rækker til 8 personer. Ikke mere – selvom det virker som en stor kage, så kan folk spise overraskende store stykker.
Endnu et bevis på, at dette er verdens bedste kage
Vidt flotte billeder! Kagen fremstår så lækker, at jeg får lyst til at lave den 🙂