Ris a la mande is

og ikke bare frossen ris a la mande – det ville være lidt for nemt
Min weekend har stået på shopping (men kun til mig selv), julefrokost, snapsesang, gamle gymnasievenner, ondt i håret, æbleskive-hygge og alt derimellem.
I går var jeg til den årlige julefrokost med den gamle gymnasie-klike og er en smule ramt i dag, men det var en perfekt mulighed for endelig at få set lidt tv-julekalendere i dag.
Efter min ris a la mande kage, har jeg eksperimenteret lidt videre og lavet ris a la mande is.
Hvis du nu har en stor portion i overskud fra julefrokosten, så lav det sidste til is.
Ris a la mande is
1 1/2 – 2 liter
200 g grødris
Lidt vand
1 l sødmælk
Lav først risengrød. Kom en smule vand i en gryde sammen med grødris. Kog op. Tilsæt sødmælken og rør rundt, indtil det koger. Skru ned for varmen og lad det stå med låg på i 45 min – rør rund en gang imellem. Køl risengrøden lidt af.
2 vaniljestænger
6 spsk sukker
Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Kom dem i risengrøden sammen med sukkeret.
1 dåse kondenseret mælk
3 dl skummetmælk
Kom mælken i risengrøden
200 g hvid chokolade
Hakkes groft og røres i ris a la manden
Jeg forsøgte at køre isen på min ismaskine, men da der begyndte at komme røg ud af ørerne på den, stoppede jeg. Jeg har også bare en billig ismaskine, så måske din kan, men i virkeligheden var det slet ikke nødvendigt. Du kan blot smide den på frys.
Mandler
Hak lidt mandler og drys på toppen
Husk – når man laver is med kondenseret mælk bliver det ret hårdt, så tag det op 30-45 minutter før servering.
Lækkert.. Tak for opskriften:)