Pulled Pork

Chokolademousse med kun 2 ingredienser

 photo HVID CHOKOLADEMOUSSE-1_zps84wpksjc.jpg

Mega provokerende chokolademousse.
Den står bare der og kigger på mig, hver gang jeg åbner køleskabet.
Og hvisker stille “Spis mig”.
Men vi holder jo ingen-sukker-og-kulhydrater-i-hverdagene-måned. Pis!

Jeg må tage mig sammen og kyle resten i skraldespanden.
Måske jeg kniber en lille tårer.
Dumme chokolademousse.
Vi ses igen så snart ingen-sukker-og-kulhydrater-i-hverdagene-måneden er overstået.

 photo HVID CHOKOLADEMOUSSE-2_zpsszjl1r71.jpg

300 g chokolade (hvid, lys eller mørk)
Hak/bræk chokoladen i grove stykker

5 dl piskefløde
Varm fløden op i en gryde. Den skal ikke koge.
Når den begynder at dampe er den varm nok.
Skru ned for varmen og kom chokoladen i.
Rør rundt til det er smeltet.
Stil på køl.

 photo HVID CHOKOLADEMOUSSE-3_zpshf0n7wim.jpg

Når chokoladeganachen er kølet HELT af, piskes den til en tyk creme.
Stop når cremen er tyk – hvis du pisker for meget, kan den risikere at skille.
Der kommer et helt naturlig punkt, hvor du tænker “Nu er den fin” – og så stopper du bare.

Du kan sagtens lave den dagen før. Hvis den er blevet lidt tynd af at stå, pisker du den bare igen.

 photo HVID CHOKOLADEMOUSSE-4_zpsnw58p5sr.jpg

Opskriften giver cirka 1-1,5 liter og du skal ikke beregne mere end 1,5 dl pr. person.
Du kan også komme den ovenpå en chokoladekage.

11 kommentarer

  • Lækkert.. Tak for opskriften:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ser lækkert ud, men hvis man nu ikke er vild flødefan, kan man så udskifte det med noget? Eller kan man ikke smage det så meget?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Jeg er heller ikke selv så stor flødefan, men det smager selvfølgelig lidt af fløde. Du kan evt. komme mere chokolade i, så chokoladesmagen er endnu mere gennemtrængende.
      Jeg har tidligere lavet en anden version af chokolademousse her: https://byguldahl.dk/2013/11/undskyld/
      Der er også fløde i, men der kan du slet ikke smage det på samme måde. Opskriften er også noget mere besværlig, men stadig super god.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • x

    Hej, vi er to unge piger der har startet en ny og anderledes blog om livet som ung. Vi tager emner op som sex, kærlighed og venner med en masse tips og trics 🙂 Håber du vil kigge forbi ! Hilsen x & x

    Link: http://www.ungdommenblog.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linnea

    Lavede denne lækre opskrift igår aftes, fulgte opskriften og lod det blive koldt i køleskabet. Men da det skulle piskes ville det ikke stivne… Overhovedet.. Heldigvis var det bare til mig og kæresten og ikke til et helt middagsselvskab. Så jeg lod det stå i køleskabet natten over og prøvede at piske det igen og der ville det fint blive stift. Heldigvis 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Linnea. Det kunne godt lyde som om, at fløden ikke var blevet HELT kold. Så kan man nemlig ikke piske den tyk. Godt det lykkedes til sidst 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Linnea

    Jeg tænkte på om denne opskrift kunne laves med lidt hindbær i? Eller skal man virkelig til at have gang i husblassen og lave en mousse som man plejer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det tror jeg sagtens, du kan. Jeg ville nok vente med at komme dem i til sidst – altså efter det har stået på køl og er pisket op.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Linnea

      Så du ville vende dem i når du havde pisket det op? Eller komme det i massen og SÅ piske det op? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvis du kommer hele, friske hindbær i, ville jeg bare vente helt til sidst.
      Hvis det er saften fra hindbær, ville jeg hælde det i, inden jeg er helt færdig med at piske.
      Men jeg har ikke selv testet det 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Hej. Bliver moussen stiv/holdbar nok til at kunne holde formen eks. mellem 2 lagkagebunde (den ser lidt blød ud på billederne)?? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pulled Pork