Hvidløgsbrød

Jeg har lavet hvidløgsbrød – igen.
Ret nemt og ret godt.
Der bliver i hvert fald spist rub og stub hver gang jeg serverer det.
Hav en god lørdag.
Jeg skal igang med at lave forret, som jeg skal have med over til nogle venner i aften.
Måske kommer den på bloggen – måske ikke. Det ved man aldrig rigtig 🙂
2 Hvidløgsbrød
4 dl vand
1 dl surdej (eller 1 dl vand)
10 g gær
Rør gæren ud i vandet
1 tsk salt
2 spsk olie
Rør salt og olie i
150 g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel
Ælt melet i lidt af gangen, til du får en sammenhængende dej
Stil dejen på køl natten over.
3 fed hvidløg
2 spsk smør (eller bare hvidløgssmør)
1 pose mozarellaost
Del dejen i 2.
Form 2 flutes. Skær en lang revne i begge flutes.
Pres hvidløget og rør det sammen med smøret. Fordel i revnen på de 2 flutes.
Fordel mozarellaosten og luk flutes’ne godt sammen. Vend sammenlingen nedad.
Lad dejen hæve i 30-45 minutter.
Bages ved 250 grader varmluft i ca. 30 minutter.
Lækkert.. Det må jeg lave en dag:)