Fastelavnsboller

Hvidløgsbrød

 photo HVIDLOslashGSBROslashD-1_zpsa3ab4a5e.jpg

Jeg har lavet hvidløgsbrød – igen.
Ret nemt og ret godt.
Der bliver i hvert fald spist rub og stub hver gang jeg serverer det.

Hav en god lørdag.
Jeg skal igang med at lave forret, som jeg skal have med over til nogle venner i aften.
Måske kommer den på bloggen – måske ikke. Det ved man aldrig rigtig 🙂

 photo HVIDLOslashGSBROslashD-2_zps0e7a7306.jpg

2 Hvidløgsbrød

4 dl vand
1 dl surdej (eller 1 dl vand)
10 g gær
Rør gæren ud i vandet

1 tsk salt
2 spsk olie
Rør salt og olie i

150 g grahamsmel
ca. 500 g hvedemel
Ælt melet i lidt af gangen, til du får en sammenhængende dej

Stil dejen på køl natten over.

 photo HVIDLOslashGSBROslashD-3_zpsa29bee2e.jpg

3 fed hvidløg
2 spsk smør (eller bare hvidløgssmør)
1 pose mozarellaost
Del dejen i 2.
Form 2 flutes. Skær en lang revne i begge flutes.
Pres hvidløget og rør det sammen med smøret. Fordel i revnen på de 2 flutes.
Fordel mozarellaosten og luk flutes’ne godt sammen. Vend sammenlingen nedad.

Lad dejen hæve i 30-45 minutter.

Bages ved 250 grader varmluft i ca. 30 minutter.

5 kommentarer

  • Lækkert.. Det må jeg lave en dag:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Hvem vandt din give-away?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Annesette vandt Stop yoyo vægten.
      Vinderen af 5:2 kuren svarede aldrig på min mail, så jeg har netop udtrukket en ny. Nu håber jeg, hun svarer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Har nu savlet over denne opskrift i rimelig lang tid og har endelig taget mig sammen til at kigge på hvad der skal købes ind, men så kom jeg i tvivl… Mozarella ost, jeg går ud fra det skal være “kuglerne” og ikke revet ost? Og hvor stor er en pose for dig, de fåes jo i flere størrelser 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • byGuldahl

      Jeg kan ikke lige huske hvor mange gram, de der poser er på. Men jeg bruger bare en af de små mozarellakugler – dem til 6 kr.
      Hjælper det dig? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fastelavnsboller