4-lags kage

Hey, du må ikke lade dig skræmme af, at kagen har hele 4 lag.
Den er faktisk ret hurtig at lave – og helt vildt nem.
Tror måske dette er min nye ynglingskage.
Altså bortset fra denne, men den tager til gengæld lang tid at lave.
24 stykker a 5×5 cm
Chokoladekage:
4 æg
350 g sukker
Pisk æg og sukker luftigt
200 g smør
3 spsk kakao
Smelt smørret og rør smør og kakao i æggemassen
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Rør de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen.
Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen op.
Min form er 35×25 cm
Bag kagen ved 175 grader i 30 minutter
Saltkaramel:
3 spsk karamel
ca. 1 tsk salt
Man kan jo selv lave karamel ved at koge en dåse kondenseret mælk i 4 timer.
Det gider jeg ikke. Urtekram laver en færdig karamel, som jeg bruger. Bilka har den bl.a. Urtekrams karamel er udgået. Konnerup laver én, men jeg ved ikke, hvor den kan købes.
Jeg tror faktisk godt, man bare kan bruge tube-karamellen, den som er beregnet til is.
Rør karamellen sammen med lidt salt. Kom salten i lidt af gangen og smag løbende, til du finder den mængde, du kan lide.
Smør karamellen i et tyndt lag på den afkølede chokoladekage.
Mascarponefrosting:
750 g mascarpone (3 bøtter)
3 tsk vaniljesukker
150 g flormelis
Rør det hele sammen.
Fordel på saltkaramellen.
Jeg brugte en sprøjtepose med stjernetyl, fordi jeg syntes det gav en fin struktur, men du kan altså også sagtens smøre den på i et jævnt lag.
Topping:
30 g hasselnødder
25 g kokos
Hak hasselnødderne og bland dem med kokos.
Rist på en tør pande – bare sådan at de lige får lidt farve.
Drys på mascarponefrostingen.
Opbevar kagen på køl og tag den ud 20 minutter før servering.
Sikke en fantastisk fristende kage. Og smuk er den også. Den er kommet på min to do liste – og skal afprøves inden længe.
Mange hilsner Kathe