Påskeæg
Sådan her ser morgen’erne ud hjemme hos os for tiden:
Hunden bliver lukket ud for at tisse.
Meget bestemt siger man “Og opfør dig så ordentligt” As if!
Cirka 1,5 sekund efter begynder den at gø.
Først tænker man: “Det er selvfølgelig ikke vores hund”
Hvorefter man løber ned i kælderen, får stukket fødderne i et par af kærestens alt for store sko.
Løber ud mens man tænker “Shit, ville ønske jeg havde nået at tage en jakke på. Og bukser.”
Hund løber rundt og rundt og rundt. Og rundt. Mens den gør af naboens forbandende “inde”-katte. Som sidder lige på den anden side af hegnet. Og rækker tunge.
Først prøver man med den der heeeelt lyse stemme.
“Kom Mango. (det hedder den altså)
Mango kom her.
Kom så her.
Kom kom kom.
Se hvad jeeeg har” – Lader som om man har en hundekiks i hånden.
(Jeg har ikke en skid, og det ved hunden altså godt!)
Så prøver man at være den der sure og bestemte ejer:
“KAN DU SÅ KOMME HER.
SIT DIG.
JEG SAGDE SIT.
IND MED DIG.
GÅ IND, SAGDE JEG”
Hunden løber stadig rundt. Og rundt. Og rundt.
Og gør.
Og lader som om, man er lavet af luft.
Goddammit!
Så kigger man lidt rundt og håber bare sådan, at der ikke står en nabo og kigger ud af vinduet. Med kamera. Når man nu løber rundt og leger fangeleg med sin hund.
Uden bukser.
Kl. 7 om morgenen.
Er der nogen, som kunne være interesseret i en frisk og frejdig samojede hund?
Den er meeeeget billigt til salg!
Jeg har lavet super-duper-gode påskeæg.
Ca. 40 påskeæg
Cookie Dough:
110 gram smør
75 gram farin
Pisk smør og brun farin i 2-3 minutter
125 gram mel
1 tsk vanilje ekstrakt
1/2 dåse kondenseret mælk
Tilsæt mel, vanilje og kondenseret mælk og pisk sammen
100 g lys chokolade
Hak chokoladen og rør den i dejen.
Stil dejen på køl i et par timer eller natten over, så den er helt kold.
Ca. 40 g hasselnødder/40 styk
Bag hasselnødderne i ovnen på 175 grader varmluft i 10 min
Tag en klat cookie dough på størrelse med et lille æg.
Prop en hasselnød ind i midten og form dejen til et æg.
Du skal arbejde lidt hurtigt, så dejen ikke bliver varmet op af dine hænder.
Læg æggene på en bageplade og stil i køleskabet i 15 minutter, til de er kolde igen.
Ca. 300 g mørkt chokolade
Hav gerne mere på lager, hvis du løber tør
Smelt 200 g chokolade. Hak de resterende 100 gram og hæld i den varme chokolade, så det smelter sammen. Dermed skulle din chokolade gerne være tempereret. (=sprød og blank)
En af gangen kommer du æggene i chokoladen og vender rundt med 2 gafler.
Læg dem over på et stykke bagepapir.
Sæt æggene på køl igen, bare lige til chokoladen er størknet.
100 gram hvid chokolade
Smelt den hvide chokolade og pynt æggene med chokoladen.
Hvis ikke du har sådan en chokoladedims, kan man fint lave mønstret med en ske.
Opbevar æggene på køl
Ingen kommentarer endnu