Påskeæg

Svampespeltsotto

Lad mig præsentere min jeg-har-ikke-nået-at-handle-ind-og-gider-ikke-have-rugbrød-med-makrel-ret!

 photo SPELTSOTTO-1_zps4f6e416b.jpg

Og den er G-E-N-I-A-L

Du skal bare sørge for at have speltkerner i skuffen og en bakke champignon i køleskabet – altid. Eller de der poser med svampe i fryseren.

Så har du faktisk til en ret god aftensmad.

Og vi får det ofte. Fordi jeg ikke liiiiige nåede at handle ind (i de sidste 2 uger). Det kan ske.

 photo SPELTSOTTO-2_zps198e57ff.jpg

2-3 personer

Olie
2 fed hvidløg
500 g svampe
Kom en smule olie i en gryde. Pres hvidløget og tilsæt.
Vask og skær svampene i kvarte og rist det hele i gryden.

300 g speltkerner
Tilsæt speltkernerne

1 dåseøl
2 boullionterninger
Hæld øllen i tilsæt 2 boullionterninger.
Kog op og lad det simre i ca. 20 minutter.

Salt og peber
Parmesan
Smag til med salt og peber og drys med parmesanost.

TIP: Du kan også bruge almindelige risottoris, speltkerner er bare sundere.
Det smager ikke af øl, men øllet giver bare en god smag til svampene og kernerne, men erstat det bare med vand, hvis du vil

 photo SPELTSOTTO-3_zpsccecf59f.jpg

Jeg håber, I har haft en go’ påske.
Jeg hører, det har været godt vejr. Jeg har bare brugt (næsten) alle dagene på at slibe og male en trappe. Total æv-arbejde.
Mens folk har spammet min Facebook og Instagram med billeder af strand, sol, sommer, bare ben, is, kage og den slags crap. KUN for at irritere mig! Hmf!

Nu skal det ikke lyde som om, jeg har ondt af mig selv. Jeg gik mere efter total medlidenhed 🙂

Jeg har forresten trukket to vindere af min Carte d’Or konkurrence. Tillykke 🙂
Ps: Der findes en regel om, at hvis man vinder is (eller mad i det hele taget), så behøver man ikke dele med nogen. Er det kun mig, som kender den regel?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Påskeæg