Vaffelis-kage i fondant
Nogle gange får jeg en skør ide.
Det gjorde jeg også her, som du kan se.
Og nogle gange er ideen kun god inde i mit hoved, men denne virkede faktisk ret godt.
Er en smule stolt af mig selv. Faktisk.
Jeg skal til globryllup hos en kollega om ikke så længe og derefter videre til surpriseparty hos en veninde som bliver 30 i dag.
Så jeg lavede lige en kage til hende.
Jeg håber sådan, hun bliver glad for den.
Bare rolig, hun får selvfølgelig også en gave ved siden af.
Jeg vil vurdere, der er til 20-25 personer alt efter formålet.
Chokoladebunde:
25 g kakao
3 dl mælk
3 dl fløde
450 g sukker
Pisk det hele sammen i en gryde, kog op og tag af varmen
225 g sukker
375 g smeltet smør el. becel
Røres sammen
6 æg
Æggene tilsættes – et af gangen røres i
450 g mel
3 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver
Bland de tørre ingredienser
Skiftevis hælder du melet og chokoladen i smørblandingen og røres godt.
Fordel dejen i en rund form – ca. 25 cm i diameter
samt i 5 muffinforme (de skal bruges til is-kugler)
Bag muffins’ene i 20 minutter og den store kage i 40 minutter.
180 grader alm. ovn.
Når bunden er kølet, kan du skære toppen af, så kagen bliver mere lige.
Derefter flækkes bunden i 3 dele.
Det er nemmest at bruge en lang brødkniv.
Jordbær/mascarpone mousse:
750 g mascarpone (3 bægre)
150 g flormelis
1 vaniljestang
Bland mascarpone, flormelis og vaniljestang godt sammen.
3 dl fløde
Pisk fløde til flødeskum
1 bakke jordbær
Skyl jordbærene og skær i små stykker
Bland mascarpone, flødeskum og jordbær sammen.
Fordel på den nederste bund.
Lad bunden være i formen imens. Læg nummer 2 bund oven på og fordel den sidste halvdel af fyldet og slut med låget.
Tip: Brug den midterste skive som låg, da den ofte er mere lige.
Herefter stilles kagen på køl, så den lige sætter sig lidt.
Imens laves blandingen til opsmøringen.
—-
Tip: Hvis du ikke vil lave en fondant-kage, så kan du bare stoppe her og pynte toppen med noget andet.
—-
Opsmøring:
300 g smør
500 g flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
6 spsk meget varmt vand
Lad smøret stå på køkkenbordet til det er godt blødt. Bland herefter flormelis, vaniljeekstrakt og vand godt sammen.
Fjern formen på kagen. Fjern evt. det yderste af fyldet, så er det nemmere at smøre op.
Fordel smørcremen så jævnt som muligt.
Se evt. guide her
Man bruger altid mest af cremen i første opsmøring.
Stil kagen på køl i 15 minutter og smør op igen.
Det gøres 3 gange i alt, da kagen er mørkt og derefter lidt sværere at dække.
“Iskugler”:
Jeg lavede 5 muffins for en sikkerheds skyld. Brug de 2, der er hævet mest op.
Skær kanten af dem, så de bliver mere kugle-formet.
Smør også disse op.
Når smørcremen er stivnet, kan du begynde på fondanten.
Pynt:
Ca. 750 g fondant
Maizena
Varm fondanten 10-15 sekunder i mikroovnen.
Sigt lidt maizena på bordet.
Rul fondanten ud.
Sørg for at lave den rigeligt stor.
Du beregner størrelsen ved at måle sider og diameter.
Hvis kagen er 7 cm høj og 25 cm i diameter skal fondanten altså have en diameter på 7+7+25=39 cm
—
Tip: Det er nemmest at flytte fondanten ved at rulle den op på en kagerulle og derefter over kagen.
—
Sørg for at der ikke kommer folder.
Skær kanten hele vejen rundt med en pizzaskærer.
Pastafarve
Kom en lille klat pastafarve i det overskydende fondant og ælt godt sammen.
Rul ud. Den skal være bred i den ene ende og tyndere i den anden.
Det brede stykke sætter du rundt om “iskuglen” og skærer til i den anden ende, så det ligner, isen er smeltet.
Placer den på kagen. Gentag ved nummer to “iskugle”.
Farvet krymmel
Pensl iskuglerne med lidt vand og drys farvet krymmel på.
Derudover er det lidt fri fantasi.
Jeg lavede et gitter ned af siden med små sukkerkugler i.
Derudover smeltede jeg lidt chokolade og skrev Sarah 30, men du bestemmer jo selv.
Opbevar kagen på køl.
Lige inden servering sættes vaflerne oven på “iskuglerne”.
Spørg endelig, hvis du er i tvivl om noget 🙂
Og hey – den er ikke så omfattende, som du måske tror.
hej