Vaniljecreme med mascarponeis
Her er mit andet bidrag til Madbloggerudfordringen.
En sød ret som skulle indeholde bær, spiselige blomster og chokolade.
Dessert til 4 personer
Vaniljecreme
1 vaniljestang
3 dl mælk
Skrab kornene ud af vaniljestangen. Kom vaniljesukker, stangen og mælk i en gryde og kog op under omrøring.
25 g maizena
50 g sukker
4 æggeblommer
25 g smør
Hældes i gryden. Pisk godt til det koger op igen.
Tag gryden af og lad cremen køle af.
1 dl piskefløde
Pisk til flødeskum.
Pisk vaniljecremen en smule og vend piskefløden i vaniljecremen.
Mascarponeis
Mascarpone er en meget blød ost som er lavet af creme fraiche og fløde. Det giver en meget blød og cremet is. Jeg elsker det.
250 g mascarpone (et bæger)
100 g flormelis
4 dl mælk
1 tsk vaniljesukker
Pisk mascarpone og flormelis sammen. Pisk mælk og vaniljesukker i.
Kør på ismaskine i 40 minutter.
100 g Lindt Caramel/brownie chokolade
(Du kan også bruge almindelig chokolade, toblerone, Oreo eller lignende)
Hak chokoladen og kom i ismaskinen de sidste 5 minutter.
Anretning:
Fordel cremen i 4 små skåle.
Rosenblade
Fuchsiablade
Makroner
Frysetørret hindbær
Mandelkrokant
Pynt med blomsterblade, frysetørret bær, makroner og den slags. Du bestemmer selv.
Kom en kugle is i midten og server.
—–
TIP TIP TIP
—–
Du kan sagtens lave det hele klar dagen før, så du kan mangler isen inden servering.
Du kan også tage den lette udvej. I stedet for selv at lave vaniljecreme og is, kan du købe Karolines vaniljecreme som kun skal piskes og en færdig is. Så har du en flot dessert – lynhurtigt.
Ingen kommentarer endnu