Gigant kanelsnegl

Den nemmeste Cheesecake

 photo CHEESECAKE-3_zps93ecb0e1.jpg

Godaften.

Der er KÆMPE forskel på cheesecake, hvis du spørger mig.
Ih hvor kan man blive skuffet, når man bestiller cheesecake.
Den kan være grynet, kedelig, tør, snasket eller bare til grin.

Måske skyldes min kritiske smag, at jeg er vokset op med denne her cheesecake.
Det er nemlig verdens bedste opskrift.

Den perfekte smag. Den perfekte konsistens.
Og så er den bare super nem at lave.

Jeg har fået lagt en del kage på bloggen, på det sidste.
Tror du egentligt, at jeg spiser kage flere gange om ugen?
Sikkert!

Det kan jeg nu godt forstå, men jeg vil gerne lige slå fast, at det gør jeg altså ikke.
Jeg bager aldrig en kage til os selv – bare sådan.
De kommer med på jobbet. Til fødselsdag. Til gæster. Og sådan rundt omkring.

Jeg har nogle aftensmads-opskrifter planlagt. De kommer snart 🙂

 photo CHEESECAKE-2_zpsfd50c054.jpg

Verdens bedste cheesecake

125 g blødt smør
200 g Digestive (ikke light)
Kom kiksene i en pose og knus med en kagerulle.
Bland godt sammen med den bløde smør. Brug klør fem.
Kom i bunden af en springform og brug en spartel til at presse overfladen med.

200 g Philadelphia (ikke light)
40 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
Røres godt sammen

2,5 dl piskefløde
Pisk fløden til flødeskum og vend sammen med ostecremen.
Fordel på kiksebunden.

Stil på køl

 photo CHEESECAKE-4_zps9e607067.jpg

Topping:

2 blad husblas
Lægges i koldt vand

1,5 dl solbærsaft
Kom i en gryde og varm op. Det skal ikke koge.
Når det begynder at dampe, presser du vandet fra husblassen og kommer op i gryden.
Rør rundt og tag gryden af varmen.
Stil på køl til det tykner.
Dryp saften i en spiral på overfladen af kagen. Træk en træpind igennem for at lave hjerte-effekten.

TIP: Du kan også bare ligge et lag solbærmarmelade over kagen. Det er lidt nemmere. Og det gør jeg normalt.

49 kommentarer

  • Den opskrift vil jeg helt sikekrt prøve! Nævnte for et par veninder allerede i formiddags at jeg havde enormt lyst til cheesecake og jeg havde scrollet pinterest tynd for en god opskrift. Uden succes… Men jeg tror dig når du siger den er god og den er virkelig godt præsenteret!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor ser den bare lækker ud! Den må jeg prøve 😉
    hvilken str form har du brugt?
    – Anna
    anna-mad.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Uh, har aldrig set en opskrift hvor det har været med flødeskum.. Bliver den ikke hurtig sød i smagen? Eller er det bare mig der er tosset med syrlige cheesecakes? 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er normalt ikke så pjattet med flødeskum, men jeg synes, det fungerer fint her og den er ikke for sød 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vamilla

    Hvor lang tid skal den på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sus

    Den ser super lækker ud. Jeg skal have kage med fredag aften, og er lidt tidspresset – vil den kunne holde sig hvis den bliver lavet onsdag aften? Eller skal den laves fredag eftermiddag i stedet? :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej. Jeg vil mene, den godt kan laves onsdag, hvis det passer bedst.
      Men hvis du har mulighed for at lave den fredag, er det nok optimalt, når der nu er fløde i. Den er ret hurtig at lave, så du skal heldigvis ikke bruge en masse tid på det, hvis det bliver fredag eftermiddag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Jeg har nu lavet denne kage flere gange, og den er simpelthen SÅ god og nem! Jeg har eksperimenteret lidt, og det smager fantastisk med lidt reven citronskal i cremen. Og så kan jeg altså ikke få de hjerter til at fungere, så jeg hælder bare hele herligheden udover kagen, hvilket ser mega flot ud og smager lækkert!! Bedste cheesecake jeg endnu har lavet og smagt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Har haft lyst til cheesecake i flere dage, og faldt så over den her opskrift og den har reddet min dag 😍 mums hvor er den skøn 👏

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeannie

    Hej. Lyder som lækker og nem kage 😊. Hvis man vælger at hælde marmelade på, skal der så husblas i marmeladen? Mvh jeannie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laila

    Hvor længe skal den stå på køl før den er klar ? 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annie

    Lækkert med en simpel cheesecake opskrift! Hvordan skal saften dryppes på for at lave fine, små dråber? Og er det blandet saft eller koncentreret?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

    Jeg har revet skalen fra en appelsin og kommet i og det smager fantastisk😃

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Skal nu lave din cheesecake for anden gang, havde aldrig lavet det gør. Men denne er bare så nem og smager virkelig dejligt. Lavede den dagen inden jeg fødte og havde rester til de første to dage. Men nu er den spist, min mand fandt ud af at han også kunne lide den så pludselig var den væk. Så nu bliver den lavet igen så jeg har lidt lækker barsels læge. Tak for lækker opskrift😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

    Hej, hvor mange cm er en almindelig springform? Jeg er i tvivl om min er almindelig 🙂 på forhånd tak.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg mener, den er 24 cm i diameter. Det gør ikke noget, hvis din er mindre – så bliver kagen bare lige højere, men den skal helst ikke være større.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Diana

      Tak for hurtigt svar, min er også 24-25 cm, så det er perfekt 🙂 jeg vil lave den til mine kollegaer i morgen aften, så vi kan få den fredag eftermiddag, glæder mig til at smage den 😋

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Skal buden i ovnen altså bages først ( eller bare direkte i formen og så med topping og på køl)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • RosineM

    Skal man først smelte smør?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Nej, det skal ikke være flydende – men blødt. Du kan enten lade det stå på køkkenbordet til det er blødt eller give det 10-30 sekunder i mikroovnen.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hvilken solbærsaft bruger du? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det kan jeg ikke huske – men jeg tror heller ikke, det er så afgørende. Du skal nok ikke bruge Fun, men ellers kan du bruge det meste.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Hvilken størrelse springform passer til denne opskrift? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Skal saften blandes med vand inden den opvarmes

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikoline

    Hvor lang tid skal den stå på køl?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Naja

    Er det bedst at lave den på dagen eller dagen før? 😊 da min form er 26 cm, tænker jeg at komme 100 g mere philidelphia i, kan det fungere tror du?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du kan gøre begge dele. Den skal bare have lov at sætte sig i minimum 2 timer, så du kan sagtens lave den dagen før.
      Ja, jeg tror, det vil fungere fint med 100 g ekstra Philadelphia, når du har en større form 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Morten

    Hvordan får du kagen til at stivne uden husblas?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det bliver ikke en flydende oste/flødecreme, så når den lige har sat sig på køl, stivner den fint.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Virkelig lækker og nem cheesecake. Konsistensen lige i skabet. Dog synes jeg ikke bunden blev så lækker, tror klart jeg vil bage den en anden gang. Og synes også kagen blev lidt for flad, så jeg laver nok dobbelt fyld fremover.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dejligt du kunne lide den 🙂 Jeg ville nok ikke forsøge at bage bunden. Du kan evt. prøve at bruge nogle andre kiks, hvis du synes bunden var lidt for “fed” i smagen. Jeg har før lavet den med havrekiks og det giver en helt anden smag.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Såååå lækker.
    Jeg lavede med 300 gram ost og 375 ml flødeskum. Syns den var lidt tynd i det, nogen gode råd, men smagen var virkelig en drøm. Mine gæster var også helt tosset med den.. skal snart laves igen…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • charlotte

    hej kan jeg lave den i dag tirsdag hvis den først skal spises torsdag.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gigant kanelsnegl