Tomatturen

thai-tun-ret

 photo THAIRET-1_zps7d50340d.jpg

Jeg er kommet hjem igen efter en fantastisk tur til Merida i Spanien.
Hvor vi har besøgt Michelin restauranter og fået mange, mange retter.
Det var en fed oplevelse.
Jeg må igang med at efterligne/eksperimentere. F.eks. med en olivenolie-is.
Bare rolig, det smager meget bedre, end det lyder.

Men indtil da kommer vi lige helt ned på jorden igen med en asiatisk ret.
Med kål.

Jeg er meget lidt fan af kål.
Jeg forbinder det mest med lugten af prut og OK-cykel-reklamen illustrerer det meget godt.
“Der kommer kåååååål….” 😀

Men nu er spidskålen jo i sæson og hvis den beholder sprødheden og får tilføjet noget smag, så ender det faktisk meget godt.
Og uden prut-associationer.

 photo THAIRET-2_zpsb5b8a36f.jpg

Til 6 personer som forret
eller 2 personer aftensmad

2 stk tunsteaks a 125 g
Varm en pande op og steg 1-2 min på hver side. Skal ikke gennemsteges.

 photo THAIRET-3_zpsb3940c7d.jpg

1 dl bulgur
1 dl vand
lidt salt
Kom i en lille gryde, kog op og lad simre i 10 min

1 spidskål
Snit kålen i helt fine strimler

1 stor gulerod
Skræl og riv guleroden og vend i spidskålen

 photo THAIRET-4_zps97b99b61.jpg

Dressing:

Saften fra 1 lime
1/2 tsk tørret chili
1 fed presset hvidløg
1 spsk akaciehonning
2 spsk rørsukker
Bland det hele sammen og vend i spidskålen. Brug en stor skål, da det skal vendes rundt en del gange, for at blive fordelt.

Vend tunen i.

Anret salaten i skåle og drys med sesam.

—-
Et lille ps: Jeg overvejer at lave et interiør indlæg. Så du kan se, hvordan jeg bor. Men jeg er sådan i tvivl. Skal jeg holde mig til opskrifterne i stedet? Hjælp mig…

2 kommentarer

  • Hejsa, jeg synes denne ret ser super lækker ud, kunne være en god frokostret. Men jeg bliver lidt i tvivl, er retten varm, lun eller kold. Lader du bulgur og tun køle af?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatturen