Jeg drømmer om...

Risengrød på 3 måder


Jeg eeeelsker risengrød.
Og selvom det til tider opfattes en smule barnligt, så er det én af mine livretter.

Herhjemme er det slet ikke en juleret. Jeg spiser risengrød hele efteråret og vinteren – helst ugentligt.
Om sommeren nedtrapper jeg en hel del, men jeg får det stadig 🙂

Jeg laver det på 3 forskellige måder, alt efter tid og temperament.


Den klassiske
Grøden bliver altid god på denne måde, da det er nemt at tjekke konsistensen løbende – men grøden kræver meget opmærksomhed i starten, hvis ikke den skal brænde på.

1 dl vand
160 g grødris
Kom vand og grødris i en gryde og kog op.

1 liter sødmælk
Tilsæt mælken og kog op under omrøring.
Skru ned for varmen og når grøden simrer stille og roligt sættes låget på og grøden koger videre i 35 minutter. Rør rundt et par gange undervejs.


Risengrøden som ikke kan brænde på
Denne metode er virkelig nem og det kan simpelthen ikke lade sig gøre, at brænde den på. Det tager dog en eftermiddag at lave den, men den passer sig selv.

160 g grødris
1 liter sødmælk
Hæld ris og mælk i en gryde. Sæt låg på og i ovnen ved 120 grader varmluft.
Bag i 2,5 timer og rør rundt hver halve time.


Den hurtige
Jeg tyr til denne metode, når jeg er alene hjemme og egentlig ikke gider at lave mad. Resultatet bliver knapt så godt som de andre to, men stadig ganske fin.

80 g grødris
5 dl sødmælk
Kom mælk og ris i en glasskål.
Dæk skålen med film, men med hul i siden.
Stil skålen i mikroovnen:

800 watt i 5 minutter.
Rør rundt og stil ind igen.

400 watt i 15 minutter
Rør rund og giv den lidt mere.

400 watt i 10 minutter.
Rør rundt og lad trække et par minutter.

4 kommentarer

  • Jeg har to gange denne måned lavet risengrød i ovnen (dog ved højere temperatur og kortere tid), og begge gange har jeg glemt, at grydens ører også bliver varme. Brændte fingre er en ligelovlig høj pris for en ikke brændt grød 🙂 Forhåbentligt lærer jeg det dog, for det er virkelig nemt. Jeg har dog også en anden opskrift på grød, der med garanti ikke brænder på. Man skal blot koge grøden på vand og tilsætte piskefløde til sidst. Den metode reducerer også kogetiden.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg er også slem til at røre ved hanken, eller ved pander som har været i ovnen. Det gør s**** ondt 🙂
      Det lyder smart med at koge grøden på vand.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er helt enig Michela – jeg elsker også risengrød! Og jeg får vildt meget lyst til det igen efter at have set disse lækre billeder 😉
    – Anna
    anna-mad.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg drømmer om...