Fedtebrød

Madbloggerudfordringen: Nordisk jul


Her i blogland har vi noget, som hedder Madbloggerudfordringen.

Vi får en udfordring, som man kan melde sig til, hvis man har lyst.
Den 5. udfordring hed Nordisk Jul og gik ud på, at man skulle lave en nyfortolkning af en juleret i nordisk stil.

Liiidt svært emne, men det er godt at blive udfordret.

Jeg valgte at lave en nyfortolkning af sildemaden:
Stegte sild med rugbrød, aioli og pocheret æg.

Hvad synes du?

Jeg kan faktisk bedre li’ denne udgave, end den traditionelle.


Til 4 personer:

4 store stykker rugbrød
Godt med smør
Smelt smørret på en pande og steg rugbrød’en et øjeblik på begge sider.
Læg dem på et stykke køkkenrulle.

Halvér stykkerne og læg 2 stykker oven på hinanden.
Skær kanterne af, så stykkerne er lige store.

2 sildefileter
Læg dem på et stykke køkkenrulle og dryp af.

40 g hasselnødder
2 spsk rugmel
Salt og peber
Smør
Hak nødderne og bland med rugmel, salt og peber.
Vend sildene i blandingen.
Steg filetterne på panden i smør i ca. 30 sekunder på hver side.

 photo SILDEMAD-3_zpsiierdjdg.gif

Pocherede æg:

Kom vand i en stor gryde.
Kog op.
Skru ned for varmen – temperaturen skal være lige under kogepunktet.

2 spsk eddike
Kom eddiken i vandet.
Rør nu rundt med et piskeris, så vandet selv kører rundt nede i gryden.

4 æg (+ et par ekstra, hvis det mislykkedes)
Slå et æg ud i en lille skål.
Hæld ægget op i midten af gryden og se hviden samle sig om ægget.
Fortsæt med at få vandet til at rotere i overfladen.
Efter et minuts tid tages det op med en lille si eller lign.

Gentag med de sidste 3 æg.

3 spsk aioli
1 tsk karry
Røres sammen


Anret silden mellem 2 stykker rugbrød med dutter af karry-aiolien på toppen samt brøndkarse.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fedtebrød