De bedste morgenboller

Kærnemælkshorn


Jeg har lavet lækre kærnemælkshorn. Prøv dem.

16 stk.

Dej:

25 g gær
2 dl kærnemælk
Lun mælken og rør gæren ud i mælken.

2 æg
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
150 g smeltet smør
Rør det hele i kærnemælken

400 g hvedemel
Ælt melet i dejen lidt af gangen.
Den skal være blød og smidig.

Stil til hævning i 1 time.


Remonce:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
Ælt det hele sammen med hænderne.

TIP: Hvis smørret er for hårdt, så kom ingredienserne i en skål og lad den stå på køkkenbordet, mens dejen hæver. Så burde det være lige til at ælte.


Drys lidt mel på bordet og rul dejen ud.
Den skal være godt 1 meter lang og 15-20 cm bred.
Skær trekanter langs dejen.
Fordel remoncen på trekanter – læg en klat i en bredeste ende.

Hindbærmarmelade
Kom 1/2 tsk hindbærmarmelade på toppen af remoncen.
Rul trekanterne sammen og læg dem på en bageplade med samlingen nedad.

Lad hæve 15 minutter.
Bages ved 180 grader alm. ovn i ca. 15 minutter

5 kommentarer

  • De ser super lækre ud dine kærnemælkshorn. Har selv lige lagt et oplæg op om kærnemælkshorn – tag meget gerne et smut forbi og kig 🙂
    http://lise-just.bloggersdelight.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annika

    Inden jeg nåede slutningen tænkte jeg “Barcelona”..
    Synes det er en dejlig by – hyggelige små gader, en del Gaudi mm i arkitektur og en dejlig strandpromenada 🙂

    Hvad er der ikke at lide??

    Rigtig god rejse..

    (Derudover synes jeg selv at der ikke er den store forskel om det er 4 eller 10 timer at kede sig i et fly)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Skal selv til Israel i år. Det bliver rigtig spændende, fordi der er så meget kultur, og det er heller ikke et sted, hvor man måske typisk tager hen, men der er stadig masser at se 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg har lige været i Israel ved Tel Aviv. Det var skønt – byen er fuld er imødekommende mennesker, lækre restauranter, dejligt strandområde og masser af kultur. Vi var der dog i marts måned, og det var dejlig varmt allerede, så kan ikke love at temperaturen ikke sniger sig op på 40+ i sommermånederne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusind tak for forslagene. Valget er faldet på Barcelona og så glæder jeg mig bare til at spise en masse Tapas, Paella og lufttørret skinke.
    Israel er skrevet på to-go-sedlen, så den tager vi næste gang 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste morgenboller