Chokoladekage med brombær/cheesecake topping

Jeg har kombineret 2 af mine yndlingskager (det er måske nok muligt jeg har 20-30 yndlingskager, men de her to er altså blandt dem): chokoladekage og cheesecake.
Og med lidt bær på toppen.
Den smager lige så godt, som den er pæn.
Prøv den 🙂
Bærpuré:
250 g frosne brombær
1/2 dl vand
1/2 dl sukker
Kom brombær, vand og sukker i en lille gryde.
Kog op og lad simre i ca. 10-15 minutter mens du laver chokoladekagen.
Si bærrene fra og lad puréen køle lidt af.
Chokoladekage:
300 g smør
200 g mørk chokolade
Smelt smør og chokolade i en skål.
350 g sukker
4 æg
240 g mel
Rør æg i chokoladen – et af gangen. Tilsæt sukkeret.
Vend melet i og hæld dejen i en form.
Min er 35×25 cm.
Topping:
600 g Philadelphia flødeost
2 æg
100 g sukker
1 tsk vaniljesukker
Kom det hele i en skål og pisk sammen i ca. 30 sekunder.
Fordel flødeosten over den ubagte chokoladekage.
Hæld til sidst bærpuréen over.
Brug en kniv til at blande de 2 øverste lag en smule – men stik den ikke for langt ned.
Bag kagen ved 175 grader i ca. 45 minutter.
Ingen kommentarer endnu