Jeg drømmer om...

Saltkaramel-cheesecake


Jeg har brugt den sidste uge i (på?) Island.
Et overraskende pænt land. Der kommer nok et indlæg med en milliard billeder én af dagene.

Indtil da kan du lave den her cheesecake med saltkaramel.


Saltkaramel:

80 g sukker
30 g smør
Smelt sukker i en gryde. Tag af varmen og rør smør i.

1,5 dl fløde
En lille 1/4 tsk salt

Varm samtidig fløden op til kogepunktet i en gryde.
Rør fløden i sukkeret – lidt af gangen.
Tilsæt salt. Stil på køl.


125 g blødt smør
200 g Digestive (ikke light)
Kom kiksene i en pose og knus med en kagerulle.
Bland godt sammen med den bløde smør. Brug klør fem.
Kom i bunden af en springform og brug en spartel til at presse overfladen med.

300 g Philadelphia (ikke light)
60 g flormelis
1 vaniljestang.
Røres godt sammen.

2,5 dl piskefløde
Pisk fløden til flødeskum og vend sammen med ostecremen.

Del oste-cremen i 2 skåle.
I den ene del tilsætter du karamellen og vender godt rundt.

Fordel karamel-cremen på kiksebunden.
Fordel vanilje-cremen på karamellen.

Stil på køl, så den sætter sig – det tager et par timer (eller lad den stå til næste dag.)


TIP: Når den skal ud af formen, så varm en kniv op, ved at holde den under varmt vand et minuts tid. Så suser den lige rundt i kanten af formen uden problemer.

6 kommentarer

  • E

    Super flotte billeder! 🙂
    Knus E

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Skal al karamellen i det halve af ostecremen? Vil lave kagen til nytår og har lavet et prøveforsøg og det gik ikke godt. Massen med karamel var meget blød og massen uden tung så det hele flød sammen. Hvad gør jeg forkert?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Er det meningen at al karamellen skal kommes i den ene halvdel af ostecremen? Jeg har forsøgt at lave cheesecaken men den mislykkedes da den halvdel med karamellen var alt for flydende og den halvdel uden karamel derfor var umulig at stryge ovenpå karameldelen uden at det blev blandet sammen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Lene.
      Jeg kom hele karamellen i halvdelen af cremen, men du kan også komme en smule i og smage til, hvis du synes, det er for meget.
      Lader du karamellen blive helt kold? Den bliver tykkere jo længere tid den får lov at stå på køl, så den burde ikke være ret flydende.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Skal der husblas i?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg drømmer om...