Snoede spinatbrød

Hjemmelavede flødeboller

Så fik jeg prøvet at lave flødeboller. De smager godt men tog også lang tid at lave.

Opskrift:
Ca. 50 små flødeboller

Bunde:
250 g mel
100 g smør
100 g sukker
Skum:
5 pateuriserede æggehvider
300 g sukker
Overtræk:
450 g chokolade (hvid, lys, mørk)
Kokos

Smør og mel smuldres og blandes med sukkeret. Ælt det godt sammen, og tilføj bare lidt vand hvis ikke det vil hænge sammen. Rul dejen ud på et stykke bagepapir. Udstik herefter bundene med et glas alt efter hvor store man vil have dem.
Bag bundene i 10 min på 200 grader. Stilles til afkøling.

Smelt imens chokoladen over vandbad

Pisk æggehviderne helt stive og tilsæt sukkeret lidt efter lidt imens der piskes.
Put skummet i en sprøjtepose/frysepose og fyld de bagte bund. Varmes nu ca. 5 min ved 200 grader – dermed bliver skummet fastere og nemmere at pensle.

Pensl med chokolade eller kom det på med en ske. Drys til sidst med kokos.

Man kan også bruge mariekiks elle ren marcipan (skæres ud og bages 6 min ved 180 grader) jeg kan nu bedst lide disse bunde.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snoede spinatbrød